Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κυπελλούχος Κύπρου ο Απόλλωνας

Κυπελλούχος Κύπρου ο Απόλλωνας


Η ομάδα της Λεμεσού νίκησε στον τελικό του Κυπελλου Coca – Cola την ΑΕΛ με 2-1 και κατέκτησε το 7ο Κυπελλο στην ιστορία της.

Ο 71ος τελικός κρίθηκε στην παράταση, αφού στην κανονική το διάρκεια δεν σημειώθηκαν τέρματα.

Ο Καρντόσο με μακρινό σουτ στο 95΄ και ο Σούρντου με πέναλτι στο 118΄ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στον Απόλλωνα, με τον Βουό να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, μειώνοντας σε 2-1.

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα αφού στο 83¨ ο Βάλε απέκρουσε πέναλτι του Βουό ενώ στο 90΄ ο Παπουλής είχε δοκάρι για τον Απόλλωνα.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα (17′ Μαϊκόν), Καρλίτος (98′ Κωνσταντίνου), Ουόν, Τζούνιορ, Ντεντέ, Σακέτι, Μπεμπέ, Μοντέιρο, Σα (91′ Σέρτζιο), Βουό.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Λόπες, Βασιλείου, Μερκής, Χαραλάμπους, Χαμντανί, Κυριάκου (86′ Κωνσταντίνου), Θεοδωρίδης (73΄Παουλίνιο, 92′ Καρντόσο) , Σούρντου, Παπουλής, Γκαρσία.

Συμπληρώθηκε έτσι το καρέ των Ευρωπαίων. Το Αποέλ θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Απόλλωνας στον 4ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και ΟΜΟΝΟΙΑ, Ανόρθωση στον 2ο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης.

Δείτε τα γκολ του αγώνα: