Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η αυτοκριτική του Σκάρα, οδηγός…

Η αυτοκριτική του Σκάρα, οδηγός…

op7
©gloswielkopolski.pl

Ο Άνθονι Σκαραμοτσίνο κοινοποίησε μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού, μια φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα και έγραψε “0-0 στο πρώτο φιλικό. Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.” Αμέσως φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σχολίασαν “καλό παιχνίδι Σκάρα” και δεν ήταν ψέμα.


Ο Σκάρα είχε γενικώς καλό παιχνίδι, είχε και 1-2 επικίνδυνα ανεβάσματα. Το παιχνίδι του όμως σημαδεύτηκε από το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε και που θα μπορούσε να στοιχίσει (έστω και σε φιλικό) και φαίνεται πως ο ίδιος δεν το συγχώρεσε στον εαυτό του όσο εύκολα του το συγχώρεσαν οι οπαδοί. “Ευχαριστώ, αλλά την επόμενη φορά χωρίς να υποπέσω σε πέναλτι!”, ήταν η απάντηση του Γάλλου αριστερού μπακ, που δείχνει και τη νοοτροπία του!

Όταν πέρσι ο Σκάρα έκανε ένα κακό μήνα (όπως όλη η ομάδα), είχε δεχθεί πολύ σκληρή κριτική, σε κάποιο βαθμό ίσως και υπερβολική. Αυτό όμως δεν κακοφανίστηκε, δεν άρχισε να ρίχνει ευθύνες δεξιά και αριστερά, ούτε τα παράτησε. Το έριξε στη δουλειά, ανέβηκε, έγινε απροσπέλαστος και στο τέλος βραβέφτηκε ως καλύτερος αριστερός μπακ και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Αυτή ακριβώς τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε όλοι σαν ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση και πρέπει να την επιζητούμε. Και όταν κάποιες φορές δεχόμαστε κριτική, είτε σε διοικητικό επίπεδο, είτε σε αγωνιστικό, καλό είναι πρώτα να εξετάζουμε ποια σημεία της κριτικής ισχύουν και μπορούμε να διορθώσουμε και μετά να ψάξουμε επιχειρήματα να τα αντικρούσουμε.