Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ματς Γιούνκερ ο διεθνής φορ!

Ματς Γιούνκερ ο διεθνής φορ!


Ένα δυνατό όνομα έχει στη λίστα με τους επιθετικούς η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρόκειται για τον Δανό διεθνή Ματς Γιούνκερ που τη σαιζόν που τελείωσε αγωνιζόταν στο Βέλγιο με τα χρώματα της Μέχελεν και είναι ο διεθνής που κάναμε λόγο στα προηγούμενα ρεπορτάζ.

Ο 32χρονος Δανός (21/4/81) ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του και την Λάγκμπυ. Νωρίς ξεχώρισε και πήρε μεταγραφή για την Όλστικε όπου σε ηλικία 21 ετών πέτυχε 23 γκολ στην πρώτη του χρονιά! Εκεί έκατσε μόλις 1 χρόνο αφού εντυπωσίασε την Νόρτζελαντ που τον αγόρασε. Και εκεί, κατάφερε να κάνει 2 παραγωγικές σαιζόν, πετυγχαίνοντας συνολικά 23 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η παρουσία του στη Νόρτζελαντ αποτέλεσε διαβατήριο για πιο μεγάλα πράγματα. Μεταγράφηκε στην ολλανδική Φίτεσε όπου είχε και πάλι καλή σχέση με τα δίκτυα. Τις καλύτερες του χρονιές όμως τις έκανε με την Ρόντα (2009-2012) αφού σε 3 χρόνια είχε 46 γκολ σε 86 εμφανίσεις. Φέτος αγωνίστηκε στη Μέχελεν με την οποία σκόραρε 5 φορές.

Ο Γιάνκερ θεωρείται φορ του κουτιού και με ύψος 1.86 είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Είναι σχετικά ευέλικτος, με καλή αίσθηση του χώρου και σχέση με τα δίκτυα. Είναι 8 φορές διεθνής με τη Δανία, με την οποία έχει σκοράρει 1 φορά.