Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καιρός να ανεβάσετε την ένταση

Καιρός να ανεβάσετε την ένταση

img_0401


Το ημερολόγιο γράφει 19 Ιουνίου. Σε λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή η ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει μπάλα (18 Ιουλίου). Στις 12 Ιουλίου, η ΟΜΟΝΟΙΑ καλείται να δηλώσει στην UEFA τη λίστα των ποδοσφαιριστών για το δεύτερο προκριματικό του Europa League. Σε 5 μέρες, η ομάδα αναχωρεί για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στη Πολωνία και αύριο είναι η πρώτη επίσημη της ομάδας. Αποχωρήσεις αρκετές, κάποιες σημαντικές. Προσθήκη μόνο μία.

Αν τα πιο πάνω σας άγχωσαν, τονίζουμε πως πρόκειται απλά για παράθεση δεδομένων. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέχρι στιγμής είναι υποδειγματικά ψύχραιμος μπροστά στην προφανή μεταγραφική δυστοκία, πρέπει όμως όσοι ασχολούνται με το μεταγραφικό κομμάτι, να ανεβάσουν την ένταση γιατί οι μέρες περνάνε. Μιλάμε τόσο για τη διοίκηση, όσο και το τεχνικό τημ. Όλοι αντιλαμβάνονται πως με μικρό μπάτζετ δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζονται όμως ευέλικτοι χειρισμοί και αποφασιστηκότητα στις αποφάσεις.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, υπάρχουν ακόμα και καθώς μιλάμε προτάσεις προς αξιόλογους παίκτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και ότι η οικονομική διαφορά δεν είναι μεγάλη. Να συζητάμε πως χάθηκαν κάποιοι παίκτες δεν υπάρχει νόημα, αν είναι όμως κάτι που μας δίδαξαν είναι ότι χρειάζεται και ελαστικότητα, χρειάζεται και ευελιξία από το συμβούλιο στις διαπραγματεύσεις. Είναι καλό να κρατούμε πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας πως ναι χρειάζεται οικονομική περισυλλογή, χρειάζεται όμως και η ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι ανταγωνιστική. Δεν έχουμε λογιστικό γραφείο, έχουμε ποδοσφαιρική ομάδα. Πρέπει να αρχίσουν να κυλάνε κάποιες περιπτώσεις γιατί η στασιμότητα κάνει κακό στη ψυχολογία όλων.

Επιπρόσθετα, με βάση τα όσα ακούμε, αποφασιστικότητα χρειάζεται και από το τεχνικό τημ. Ο Σαβέφσκι έχει πάντα μια φοβία για την οποία μίλησε ανοικτά: να μην απογοητεύσει τον κόσμο που έχει δώσει τόσα πολλά και του έχει δείξει την αγάπη του. Αυτό κάποιες φορές σημαίνει με το παιχνίδι, άλλες με τις επιλογές του. Το λέμε ξεκάθαρα: κόουτς είσαι ο νούμερο ένα αρμόδιος! Είσαι ο μοναδικός, τον οποίο εμπιστεύεται όλος ο κόσμος απόλυτα και με κλειστά τα μάτια. Κάνε τις επιλογές που θεωρείς εσύ σωστές και να είσαι σίγουρος πως θα στηριχθούν. Πρέπει όμως να παρθούν σύντομα.

Και κάτι τελευταίο. Λέμε συνεχώς για τις διαρροές και πως πρέπει να σταματήσουν. Αν είναι να γίνει αυτό όμως, αν είναι να τρίξει η ΟΜΟΝΟΙΑ τα δόντια, καλό είναι να το κάνει προς πάσα κατεύθυνση και όχι μόνο προς συγκεκριμένες…