Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λεόνι: “Έκπληξη για μένα που η Σιόν θέλει τον Χριστοφή”

Λεόνι: “Έκπληξη για μένα που η Σιόν θέλει τον Χριστοφή”

img_4136
Ανεξήγητη στάση από τον Ελβετό – Άδικα τα όσα λέει για τον Τζίμη

Στην γαλλόφωνη εφημερίδα της Σιόν, “Le Nouvelliste” μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, Τζόνι Λεόνι. Ο Λεόνι έστειλε το μήνυμα στους Ελβετούς, πως η Κύπρος δεν είναι ποδοσφαιρικός παράδεισος και πως ο αγώνας Κύπρος-Ελβετία, όπου ξεχώρισαν τον Δημήτρη Χριστοφή οι άνθρωποι της Σιόν, δεν μπορεί να αποτελεί δείγμα για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο νησί. Ο Λεόνι μίλησε υποτιμητικά για το ποδόσφαιρο μας και δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τζίμη.


“Είχα υπογράψει από τις αρχές Φεβρουαρίου”, θυμάται. “Όλα πήγαιναν καλά, με περίμεναν να πάω. Ξεκίνησα βασικός στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Η αλλαγή του προπονητή όμως περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ανέβασε τον ανταγωνιστή μου (Λεβίτα) και έμεινα στον πάγκο”, σχολίασε ο Λεόνι.

“Το πρωτάθλημα στην Κύπρο παίζεται πάντα μεταξύ 3-4 ομάδων. Αν ήταν να κάνω ένα παραλληλισμό, φανταστείτε πως ο τίτλος είναι πάντα μεταξύ της Σιόν, της Ζυρίχης, των Γιανκ Μπόις και της Βασιλείας. Οι υποδομές είναι καλές, οι χλοοτάπητες επίσης. Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, στα ντέρμπι υπάρχουν διακοπές από καπνούς κλπ”, είπε για το πρωτάθλημα μας.

“Συζητούσαμε με τον Βέρο, πως υπήρχε ένας μήνας καθυστέρηση στις πληρωμές, αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Μετά όμως έγιναν τρεις οι μήνες και τέσσερις. Τα προβλήματα όλο και αυξάνονταν, ήρθαν μειώσεις, με τον κόσμο να τρέχει να μαζέψει λεφτά. Τελικά έδιναν μετά ποσοστό από τους μισθούς. Εκτός από το οικονομικό, είναι και οι κλιματικές συνθήκες δύσκολες”.

Για την επιλογή του να συνεχίσει στο Αζερμπαϊτζάν, “Ήταν μία κακή απόφαση. Έμεινα ένα μήνα και έφυγα, αφήνοντας και τους μισθούς μου. Ήταν η χειρότερη μου σεζόν. Διψάω για μπάλα, προτεραιότητα μου δεν είναι το οικονομικό. Τη Δευτέρα είναι η πρώτη προπόνηση, πηγαίνω εκεί για να βρω λύση με αυτή την κατάσταση”. Ο Λεόνι έρχεται στην Κύπρο για να λύσει το συμβόλαιο του με το τριφύλλι.

“Η απόφαση του Χριστοφή να παντρευτεί τη μέρα του αγώνα, δείχνει την νοοτροπία που έχουν στην Κύπρο. Στο νησί αγαπάνε τη ζωή, ήταν έκπληξη για μένα που ενδιαφέρθηκε η Σιόν, το σίγουρο είναι πως θα προσθέσει ταχύτητα στα άκρα“, σχολίασε για τον Τζίμη, αγνοώντας το γεγονός πως η FIFA άλλαξε το πρόγραμμα των αγώνων.

“Καμία σχέση το αποψινό παιχνίδι (Ελβετία-Κύπρος) με αυτό του Μάρτη. Η απουσία του Χριστοφή σίγουρα βοηθάει. Οι Ελβετοί αν παίξουν στο δικό τους επίπεδο, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα”, είπε για το αποψινό ματς.