Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το προφίλ της Άστρα

Το προφίλ της Άστρα


Από χθες έγινε γνωστό πως οι δυο υποψήφιες αντιπάλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δεύτερο προκριματικό του Europa League είναι η Άστρα Γκιούρτζιου και η Ντομζάλε. Η ιστοσελίδα μας θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει το προφίλ των δυο ομάδων. Αρχή κάνουμε με την Άστρα Γκιούρτζου από τη Ρουμανία.

Άστρα Γκιούρτζου

Έτος Ίδρυσης: 1934

Έδρα: Στάδιο Μαρίν Αναστάσοβιτς (7000 θεατών)

Ιστορία: Πραγματικά πολύ λίγα αξιοσημείωτα πράγματα, μιας και η Άστρα τερμάτισε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στη 4η θέση! Σημαντικό είναι να πούμε πως ιδρύθηκε από εταιρεία πετρελαίου όπως και ότι μέχρι πέρσι έδρευε στο Πλοϊέστι, όμως ο εκατομμυριούχος πρόεδρος της τη μετάφερε στο Γκιουρτζού!

Πρόεδρος: Ιοάν Νικουλάε

Προπονητής: Ντανιέλ Ισαϊλα. Πιο γνωστός σαν ποδοσφαιριστής παρά σαν προπονητής. Όχι πως είναι θρύλος στη πατρίδα του, απλά ο 40χρονος θεωρείται σημαία για την Μπράσοφ. Σαν προπονητής, δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν την Άστρα, ήταν προπονητής της Τάργκου Μούρες που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία την οποία ανέλαβε με σκοπό να την ανεβάσει στην 1η. Παραιτήθηκε όμως στη μέση της σαιζόν αφού η ομάδα ήταν πολύ μακριά από το στόχο της.

Αστέρι: Αρκετοί οι αξιοσημείωτοι όπως ο τερματοφύλακας Σίλβιου Λαγκ και ο βασικός στην Εθνική Ρουμανίας κεντρικός αμυντικός Βαλέριτσα Γκαμάν. Θα επιλέξουμε όμως το κανόνι της ομάδας το Νιγηριανό Κεχίντε Φατάι. Με 14 γκολ και 5 ασσίστ ήταν πέρσι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και σίγουρο ο παίκτης που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο.

Οι γνωστοί μας: Δύο ποδοσφαιριστές τους γνωρίζουμε καλά. Ο πρώτος είναι ο Βίνσεντ Λαμπάν που μόλις φέτος μεταγράφηκε στους Ρουμάνους. Ο δεύτερος είναι ο Μπρούνο Κουτίνιο, διακαής πόθος του Νεόφυτου Λάρκου πέρσι. Μας έπρηξε πραγματικά να πει το ναι, μέχρι να πάει τελικά στην Άστρα, όπου είχε τραγική χρονιά και είδε την αξία του να κάνει ελεύθερη πτώση.