Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τo who is who του Ούκας Γκίκιεβιτς (video)

Τo who is who του Ούκας Γκίκιεβιτς (video)


Ο Πολωνός Ούκας Γκίκιεβιτς είναι λοιπόν ο εκλεκτός του Τόνι Σαβέφσκι για την επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Παρότι υπήρχαν ονόματα με βαρύτερο βιογραφικό στα υπόψην ο κόουτς είδε στον 25χρονο πρώην πλέον παίκτη της Σλαουσκ Βρότσουαβ κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που τον έπεισαν.

Το βιογραφικό του Γκίκιεβιτς περιορίζεται εντός των συνόρων της πατρίδας του. Γεννημένος στο Όλτζιν στις 16/10/87 ξεκίνησε τη καριέρα του από την Ντρβέτσα Νόβε Μιάστο αλλά στη συνέχεια κατάφερε να αναρριχηθεί στην Ekstraklasa. Σε αυτήν έχει αγωνιστεί με τα χρώματα των Πολώνια Μπίτομ και της προηγούμενης του ομάδας Σλαουσκ Βρότσουαβ.

Τα χαρακτηριστικά του

Με ύψος 1.88 θεωρείται πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και γενικώς φορ του κουτιού. Παρά το ύψος του είναι δεν είναι αργός, είναι τρομερά δυνατός, ενώ γενικώς θεωρείται καλός στο να δημιουργεί χώρους για τους ακραίους και την πρώτη κεφαλιά. Ίσως αυτά να είναι τα στοιχεία που έπεισαν το Σαβέφσκι.

Ενδιαφέρουν και αυτά

Έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες προετοιμασία με την Σλάουσκ και είναι πιο προχωρημένος από τους δικούς ποδοσφαιριστές. Έχει σκοράρει μάλιστα σε φιλικό πριν από 2 μέρες. Μιλάει Πολωνικά, Αγγλικά και Κροατικά. Εμφανίζεται ενθουσιασμένος από την ευκαιρία που έχει με την ΟΜΟΝΟΙΑ και οι συμπατριώτες του αναφέρουν πως χάρισε 2 μισθούς και μπόνους για να έρθει. Οι Πολωνοί αναφέρουν πως το συμβόλαιο του με την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι διετές.

Στατιστικά στην Ekstraklasa

2010/11

20 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασσίστ

2011/12

12 συμμετοχές 2 γκολ, 1 ασσίσ

2012/13

23 συμμετοχές 5 γκολ, 4 ασσίστ