Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Να κατανοήσει ο κόσμος την προσπάθεια που γίνεται – Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντα...

“Να κατανοήσει ο κόσμος την προσπάθεια που γίνεται – Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντα θα είναι εκεί”


Ενημερωθείτε ζωντανά στις 18:00, από το Ηλίας Πούλλος και την πρώτη διάσκεψη του προπονητή μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Α.Δημητρίου: Καλωσορίσατε. Σας ευχαριστούμε για τη παρουσία σας, στο πάνελ ο κ. Μυλωνάς και ο κ. Σαβέφσκι. Ξεκινάμε με το πρόεδρο.

Σ.Μυλωνάς: Άλλη μια χρονιά ξεκινά για την ΟΜΟΝΟΙΑ μια χρονιά που ρέπει να κάνουμε όλοι υπέρβαση. τους στόχους μας τους καθορίζει η ιστορία μας. Στην Ευρώπη θέλουν να βλέπουμε βήμα με βήμα. Βλέπουμε λοιπόν μόνο το 2ο προκριματικό. Ήδη ενημερώσαμε πως θέλουμε να πέσει το μπάτζετ αλλά να μείνει η ομάδα ανταγωνιστική, να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο, να κάνει το κόσμο περήφανο όπως πέρσι. Μόνο εύκολη δεν είναι η προσπάθεια αλλά είμαστε αισιόδοξοι.

Αυτό γιατί η δουλειά που γίνεται από το σωματείο μας είναι σοβαρή. Έχουμε θέσει αυστηρά πλαίσια και τα τηρούμε. Ο κορμός έχει διατηρηθεί κάτι που ήταν και ο στόχος μας. Θέλουμε να προσθέσουμε ποιοτικούς παίκτες και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Ζητάμε από το κόσμο μας να πιστέψει και να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, δίνοντας της δύναμη να συνεχίσει τη δουλειά.  Με το κόσμο δε φοβόμαστε τίποτα.

——————————————————–

Τ.Σαβέφσκι:  Καλή χρονιά. Δεν θα πολυλογήσω. Ότι κι αν συμβαίνει οικονομικά, ποδοσφαιρικά, οποιαδήποτε προβλήματα, εμείς είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και είμαστε πάντα καταδικασμένοι, ότι κι αν συμβαίνει να κυνηγάμε τους στόχους για την ιστορία και το κόσμο μας. Όπως είπε ο πρόεδρος δεν θα είναι εύκολο ποτέ δεν είναι εύκολο. Ας μην το κάνουμε πιο δύσκολο εμείς οι ίδιοι. Όσο μπορούμε να έχουμε υπομονή, ειρήνη, όχι για το Σαβέφσκι και τους παίκτες, αλλά για το ίδιο το σωματείο την ιστορία που έχει.

Ζητάω από τους φιλάθλους να κατανοήσουν τη προσπάθεια που γίνεται για να μπουν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια που είναι δύσκολα. Πιστεύω πως πάντα η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκει τη δύναμη να τα καταφέρνει και να είναι εκεί, στη κορυφή που της αξίζει.

Ερωτήσεις -Απαντήσεις

Έχετε ξεκάθαρο πλάνο αν θα πάτε με ένα κεντρικό κυνηγό ή 2;
Έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρο πλάνο ναι. Η απάντηση είναι στο μυαλό μου και δεν ξέρω αν χρειάζεται να το πω.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλει να ενισχυθεί κατά την άποψη σας;
Έχουμε εκκρεμότητα στο αμυντικό χαφ, αφού δε συνεχίσαμε με το Λέο που είναι μεγάλη απώλεια. Έχουμε αυτό το κομμάτι ακόμα.

Μυλωνάς: Και το δεξί μπακ είναι μια περίπτωση που θα ξεκαθαρίσει μέχρι τη Κυριακή.

Κ.Μυλωνά είπατε πως θα επιδιώξετε να κυμανθείτε σε αυστηρά πλαίσια. Υπάρχουν παίκτες από το υφιστάμενο δυναμικό που δεν έχουν πει το ΟΚ. Θα κάνετε υποχωρήσεις για να ανεβάσετε τη προσφορά σας;
Σε μια διαπραγμάτευση γίνονται συζητήσεις. Οι παίκτες μας ξέρουν ποιες οι δυνατότητες μας και σε λίγες μέρες όλες οι εκκρεμότητες θα κλείσουν. Δεν είναι πολλές.
Πιστεύω θα ξεκαθαρίσουν άμεσα. Η περίπτωση Σερφά δεν έχει ξεκαθαρίσει. Είχαμε κάνει πρόταση και μας έκανε αντιπρόταση, κάναμε υποχώρηση και τη δεχθήκαμε. Μετά ο παίκτης υπαναχώρησε και υπάρχει η διαφορά. Τώρα ήρθε με άλλη προσφορά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ από τη στιγμή που έκανε τη δική του προσφορά, έκανε την υποχώρηση της. Ας αποφασίσει ποιαν από τις δυο θα πάρει.

(Μυλωνάς) Αν δεν καταλήξετε με το Σερφά χρειάζεται άλλο αμυντικό:
Δεν θα τοποθετηθώ τώρα.

(Μυλωνάς) Δεν γίνεται πολύς λόγος για τα κριτήρια. Μπορείτε να μας πείτε το ποσό που χρειάζεται;
Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για τα κριτήρια του Ιουνίου. Το είπαμε πως είναι 2,5 εκατομμύρια. Προσπαθούμε να πάρουμε βοήθειες να πέσει το ποσό. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Ο κόσμος πρέπει την προσπάθεια με τα σήζον, τα λαχεία να τα αγκαλιάσει να έρθει πιο κοντά από ποτέ γιατί δεν μπορούμε αλλιώς.

(Μυλωνάς)Με τον Άλβες τι έγινε;
Για τον Άλβες, μάλλον θα γίνει η μεταγραφή, αλλά θα ξέρουμε περισσότερα εώς αύριο το απόγευμα. Οι Άραβες παίρνουν τα πράγματα σιγά σιγά.

κ. Σαβέφσκι, οι νέοι παίκτες προσθέτουν στοιχεία σε σύγκριση με πέρσι ή πάτε με το ίδιο πλάνο:
Ο κάθε νέος παίκτης, δίνει νέα στοιχεία. Τώρα το τι θα προσφέρουν θα δούμε. Ελπίζουμε να κρατήσουμε τη περσινή εικόνα.

(Μυλωνάς)Πότε αναμένονται στη Κύπρο οι καινούργιοι:
Μέχρι το Σάββατο θα είναι Κύπρο και οι 2.

(Σαβέφσκι) Από τη προσπάθεια για διατήρηση του δυναμικού είστε ευχαριστημένος;
Δεν έχει να ικανοποιήσει μόνο εμένα, αλλά και τα δεδομένα που είπε ο πρόεδρος. Πρέπει να προσαρμοστούμε, δεν είναι μόνο ότι πούμε εμείς. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Μόνο που λεγόμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ, είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με την ιστορία και τους τίτλους και το κόσμο που έχουμε, είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε τη φιλοσοφία και τη σκέψη πως κυνηγάμε μέχρι τέλους τους στόχους.

(Σαβέφσκι) Σε λιγότερο από ένα μήνα έχετε αγώνα. Μέχρι τότε θα είστε έτοιμοι:
Το τι περιμένει ο κάθε ένας είναι διαφορετικό. Είτε υπήρχαν οι παίκτες είτε όχι, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, ή δεδομένο. Ελπίζουμε πως έχουμε τους παίκτες να είμαστε ανταγωνιστικοί από το πρώτο παιχνίδι.

(Σαβέφσκι) Είστε από τους προπονητές που δίνουν σημασία στους νέους. Υπάρχει το ταλέντο, μπορούμε να δούμε κάποιο νεαρό του χρόνου;
Στο μυαλό μου ναι, αλλά αυτά είναι για μένα. Θα δούμε μες το χρόνο αν θα καταφέρουν να παίξουν τα παιδιά. Ας μην τα χρεώνουμε με βάρος. Κάτι βλέπω, θα δούμε.

Κ. Μυλωνά θέλετε να σχολιάσετε κάτι για το Χριστοφή;
Δεν είμαι έτοιμος για αυτό το θέμα.

Μυλωνάς: H OMONOIA, έχει εντολή από τη γενική συνέλευση για οικονομική εξυγίανση. Το μπάτζετ μειώνεται γιατί επιβάλλεται. Δεν μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ άλλα χρέη. Ασχολούμαι μόνο με αυτή τη χρονιά και δεν μπορούμε να έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες. Αν η γενική συνέλευση μας πει διαφορετικά, θα δράσουμε διαφορετικά. Σε αυτά τα πλάνα λειτουργούμε, μπορεί να κάνουμε και λάθη. Αλλά στόχος είναι αυτό που μας επέβαλε η γενική συνέλευση. Προηγείται η σωτηρία του σωματίου και να είναι ανταγωνιστική η ομάδα.