Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Δεν θα επιβιώσει κανένα σωματείο”

“Δεν θα επιβιώσει κανένα σωματείο”

kop3


Δεν θα επιβιώσει καμιά ομάδα στην Κύπρο αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τους φόρους και το χρέος των ομάδων προς το κράτος, σύμφωνα με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ μίλησε στο “Ράδιο Πρώτο” μετά από συνάντηση που είχε με τους προέδρους των σωματείων και τα όσα δήλωσε, μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να θεωρηθούν. Αναλυτικά:

“Είχαμε μια συνάντηση με κάποια σωματεία και συζητήσαμε κάποια θέματα. Ενημερώσαμε τα σωματεία αναφορικά με διάφορες δεσμεύσεις που δώσαμε. Οι προτάσεις χωρίζονται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά παλαιά χρέη προς το κράτος. Σε ότι αφορά σε φόρους που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει καμία ομάδα τα κριτήρια. Το δεύτερο είναι οι προϋπολογισμοί οι οποίοι δεν πρέπει να είναι ελληματικοί και τη νέα χρονιά. Και το τρίτο αφορά χορηγίες. Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις και έχουν γίνει επαφές με ξένο χορηγό-κολοσσό για να αναλάβει την χορηγία.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Κάνουμε καθημερινά συναντήσεις με διάφορους φορείς και όταν θα έχουμε καταφέρει κάτι θα το ανακοινώσουμε Τα θέματα των οφειλών προς το κράτος είναι προτεραιότητα αφού κανένα σωματείο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί”.
Στη συνέχεια ο κ. Κουτσοκούμνης εξέφρασε και έντονα το παράπονο του για έλλειψη εθνικής πολιτικής όσον αφορά τον αθλητισμό:
“Τα σωματεία μετά την συμφωνία που έγινε παλαιότερα έχουν πληρώσει εκατομμύρια λίρες. Έχουν περισκοπεί όλες οι χορηγίες προς τις ομάδες και το κράτος θέλει να λαμβάνει και τους φόρους. Είναι έλλειψη Εθνικής πολιτικής όσον αφορά τον αθλητισμό. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τα σωματεία μας και το κράτος πρέπει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια”.