Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εγκρίθηκαν όλες οι Καταστατικές αλλαγές που έχουν προταθεί από το Δ.Σ.

Εγκρίθηκαν όλες οι Καταστατικές αλλαγές που έχουν προταθεί από το Δ.Σ.

img_4639


Κατά τη χθεσινή Καταστατική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας παρουσιάστηκαν προς ψήφιση και εγκρίθηκαν όλες οι Καταστατικές αλλαγές που είχαν προταθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, που σκοπό έχουν τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου Καταστατικού του Σωματείου μας.

Τις Καταστατικές αλλαγές είχε επεξεργαστεί και προτείνει επιτροπή νομικών, αποτελούμενη από δικηγόρους, μέλη του Σωματείου μας, στην οποία συμμετείχαν και τρία μέλη του Δ.Σ. Αυτή η επιτροπή αποτελείτο από τους ακόλουθους:

1. Χριστόφορο Χριστοφή, Γενικό Γραμματέα του Σωματείου, Δικηγόρο.
2. Γιαννάκη Ιωάννου, μέλος του Δ.Σ, πρόεδρο υπο-επιτροπής Δ.Σ. για καταστατικές αλλαγές.
3. Νικόλα Χριστοδούλου, μέλος του Δ.Σ.
4. Γιώργο Σεραφείμ, δικηγόρο
5. Ανδρέα Λεωνίδου, δικηγόρο
6. Άριστο Δαμιανού, δικηγόρο
7. Χρίστο Νεοφύτου, δικηγόρο

Η επιτροπή νομικών επεξεργάστηκε διάφορες προτάσεις και ασχολήθηκε σε έκταση με διάφορα ζητήματα που έχρηζαν αλλαγών.

Η απόφαση της επιτροπής νομικών είναι ότι οι καταστατικές αλλαγές και η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Σωματείου θα είναι συνεχής. Σε αυτό το στάδιο έκρινε ότι οι καταστατικές τροποποιήσεις έπρεπε να αφορούν περιορισμένο αριθμό θεμάτων, ούτως ώστε να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στο Δ.Σ. για να υλοποιήσει κάποιες από τις εξαγγελίες του.
Πιο κάτω παρουσιάζουμε, σε κωδικοποιημένη μορφή, τις καταστατικές αλλαγές που έχουν εγκριθεί από τα μέλη του Σωματείου μας, κατά τη χθεσινή Καταστατική Γενική Συνέλευση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εισάγεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση παραίτησης μέχρι και 8 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, να προκηρύσσονται αυτόματα και εντός ενός μηνός εκλογές. Η εκλογή του νέου Δ.Σ. θα είναι για πλήρη θητεία δύο ετών. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο διότι με τις υφιστάμενες διατάξεις η παραίτηση μελών Δ.Σ. οδηγεί σε αυτόματα διορισμό των επιλαχόντων, ενώ εάν δεν υπάρχουν επιλαχόντες αυτοί που θα εκλεγούν, εκλέγονται για το υπόλοιπο της θητείας του υφιστάμενου Δ.Σ.

Εισάγεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ. δύναται να προτείνει οικονομικά και/ ή επικοινωνιακά πακέτα και/ ή σχέδια και συναφή αυτών ωφελήματα στα μέλη και μη μέλη του, φίλους και οπαδούς του σωματείου.

Εισάγεται πρόνοια που ρυθμίζει διαδικαστικά και εσωτερικά τη λειτουργία του Δ.Σ με τη θέσπιση κανονισμού λειτουργίας, τόσο του Δ.Σ. αλλά και των επιτροπών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8, Ελεγκτές και Ελεγκτική Επιτροπή
Έχοντας κατά νου την εμπειρία των προηγούμενων ετών, εισάγεται πρόνοια για δημιουργία ανεξάρτητης ελεγκτικής επιτροπής που θα διορίζεται από τη Γενική Συνέλευση κάθε έτος κατόπιν εισήγησης του Δ.Σ. Η ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή θα έχει εξουσίες να ελέγχει την λειτουργία του Δ.Σ. έχοντας πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και/ή έγγραφα και να παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο. Θα λογοδοτεί στην Γενική Συνέλευση ετοιμάζοντας ετήσια έκθεση. Πρόκειται για σημαντική καταστατική τροποποίηση η οποία έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας του Δ.Σ. που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9, Γενικές Διατάξεις
Εισάγονται πρόνοιες που θα δώσουν τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, λογοτύπων, συμβόλων, εμβλημάτων και τροπαίων του Σωματείου μας.

omonoia.com.cy