Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρίσκο να αποκτηθεί μόνο ένας φορ

Ρίσκο να αποκτηθεί μόνο ένας φορ

img_1880


Έχει γραφτεί, ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ γίνονται σκέψεις για απόκτηση μόνο ενός φορ και να μείνει ως δεύτερος επιθετικός ο Ονησίφορος Ρουσιάς. Ταπεινή μας άποψη είναι ότι, μοναδικό θετικό από αυτό το ενδεχόμενο είναι πως ο νεαρός Παραλιμνίτης θα πάρει σίγουρα αρκετά αγωνιστικά λεπτά. Εμπεριέχει όμως πολύ μεγάλο ρίσκο.

Ρίσκο όχι τόσο για την αξία του μικρού. Είμαστε βέβαιοι πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει καριέρα και με το Σαβέφσκι μέντορα, θα κάνει σίγουρα άλματα προόδου. Ο Ονησίφορος πρέπει φέτος να πάρει ευκαιρίες, ήδη μας έδωσε μια πρώτη γεύση με το υπέροχο πλασεδάκι που απέκρουσε με υπεράνταση ο Χαϊμοφ την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ. Είναι όμως μια θέση ζωτικής σημασίας αυτή του κεντρικού επιθετικού, όπου οι λάθος μεταγραφικές επιλογές αυτό το καλοκαίρι δεν επιτρέπονται, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πιθανότατα ο Ρουσιάς να πρέπει να δώσει και ανάσες στους ακραίους, όπου επίσης παρουσιάζεται λειψανδρία.

Σκεφτείτε απλά τον περσινό πρώτο γύρο όταν ο Αντρέ Άλβες ήταν σκιά του καλού εαυτού του. Σκεφτείτε πόσο μας στοίχισε η απουσία του εύκολου γκολ. Τι γίνεται αν ο ένας επιθετικός που θα αποκτηθεί “δεν πιάσει;”. Το ρίσκο είναι τεράστιο ικανό να τινάξει τη χρονιά στον αέρα, ενώ και η πίεση που θα μπει στον ταλαντούχο Ρουσιά πολύ μεγάλη.

Βέβαια, υπάρχει ένα επιχείρημα που να μπορεί να μας πείσει: δεν θα αποκτηθεί κανένας φορ, για να παραμείνει ο (έχον ψηλό συμβόλαιο Αντρέ) Άλβες στο ρόστερ! Τότε ναι, το ρίσκο μειώνεται αισθητά γιατί όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Άλβες. Αν αποκτηθεί και ένας ακραίος που να μπορεί να παίξει κορυφή για να πλαισιώσει Άλβες και Ρουσιά, τότε το συζητάμε. Εναλλακτικά, αν αποκτηθεί παίκτης της αξίας του Άλβες, έτσι ώστε η πιθανότητα να μην μας βγει να περιοριστεί και πάλι ίσως το σκεπτικό να λειτουργήσει. Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά, αφού ο μόνος που ξέρει τι περνάει από το μυαλό του Σαβέφσκι είναι ο ίδιος ο Σκοπιανός τεχνικός. Ο πλέον αρμόδιος δηλαδή για να πάρει τις αποφάσεις και ο οποίος θεωρεί πως στη θέση έχει πολλά να προσφέρει και ο Αντρέ Σκέμπρι, που εκτός από εκτελεστική δεινότητα, μπορεί να κάνει και τη κορυφή ευέλικτη!