Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Απείλησα τον αδερφό μου πως θα το πω στη μαμά”

“Απείλησα τον αδερφό μου πως θα το πω στη μαμά”


Ένας από τους κορυφαίους Σκωτσέζους διαιτητές είναι ο Στίβεν Μακλίν που θα διευθύνει τον επαναληπτικό μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Άστρα στην Λευκωσία. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο αδερφός του Μπράιαν, είναι ποδοσφαιριστής της Νταντί! μάλιστα ο Στίβεν είχε διαιτητεύσει ένα αγώνα του Μπράιν όταν αυτός ήταν ακόμα στους έφηβους και εξηγεί πως τα οικογενειακά τραπέζια είναι πάντα συναρπαστικά. Διαβάστε τα όσα διηγήθηκε:

“Είναι καλό για μένα ότι ακούω τα πράγματα από την πλευρά του ποδοσφαιριστή καθώς και για κείνον ότι ακούει τα πράγματα από τη πλευρά του διαιτητή. Του έχω κάνει παιχνίδια σε επίπεδο ρεζέρβων και νέων, αλλά ποτέ σε αντρικό επίπεδο. Ξέρει πως από μένα δεν πρόκειται να πάρει χάρες. Μια φορά του έδειξα κίτρινη και του είπα πως αν ξανακάνει το ίδιο αδίκημα, θα το πω στη μαμά!”

Η φιλοσοφία του μάλλον ξεκάθαρη. Ο κ. Μακλίν θεωρεί πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οι ίδιες και κάθε μια πρέπει να λαμβάνεται ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού:

Ξέρω πως οι διαιτητές έχουν αδυναμίες. Οι παίκτες νομίζουν ότι μια φάση μπορεί να φέρει κίτρινη, κόκκινη ή πέναλτυ. Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις άσπρο μαύρο. Αν οι ποδοσφαιριστές αντιληφθούν πόσο δύσκολη δουλειά είναι η διαιτησία, μπορούν να βοηθήσουν και οι ίδιοι στην ελαχιστοποίηση των λαθών.

Ο Σκωτσέζος ρεφ πάντως, τονίζει πως θέλει να βρίσκεται κοντά στους παίκτες και τους προπονητές και να μην είναι απόμακρος κατά τη διάρκεια του ματς:

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι διαιτητές είναι απόμακροι και “άγγιχτοι”. Δεν θεωρώ πως είναι αλήθεια. Έχουμε καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές και πάντα θα τους μιλήσουμε την κατάλληλη στιγμή, αν η προσέγγιση τους είναι η κατάλληλη.

Όσον αφορά την εμπειρία του από Ευρώπη;

Μπήκα στις λίστες της FIFA το 2010. Έκανα αρκετά παιχνίδια την περασμένη χρονιά, κυρίως προκριματικά Europa και Champions League, οπως και κάποια διεθνή κάτω των 21. Δούλεψα επίσης με το Κόλουμ και τον Κραιγκ στο Champions League. Η Ευρώπη είναι μια διαφορετική αρένα, με πολλές νοοτροπίες και κουλτούρες. Είναι μεγάλη η πρόκληση και προνόμιο να κάνω διεθνή παιχνίδια.