Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δεν μπορεί η FIFA να κάνει κάτι για περιπτώσεις σαν του Ρουέδα

Δεν μπορεί η FIFA να κάνει κάτι για περιπτώσεις σαν του Ρουέδα


Στη συνάντηση στην Ελβετία, οι εκπρόσωποι της FIFA αντιμετώπισαν με κατανόηση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο και έδειξαν θέληση για να στηρίξουν τη θέση που υπέβαλε η ΚΟΠ για να γίνουν από πλευράς της ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τα Σωματεία να ανταποκριθούν στο νέο οικονομικό καθεστώς με τις αλυσιδωτές συνέπειες που επέφερε στην πατρίδα μας.

Όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ όμως, διαφάνηκε ότι η FIFA δεν μπορεί να επιλύσει θέματα που αφορούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί, εκτός και αν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές συμφωνήσουν. Μια τέτοια περίπτωση για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αυτή του Χοσέ Μανουέλ Ρουέδα, όπου η FIFA τον δικαίωσε και ο Ισπανός διεκδικεί ένα ποσό κοντά στις 300,000 ευρώ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει προσφύγει στο ανώτατο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS) καθώς διαφωνεί με την απόφαση της FIFA, και εν αναμονή της εκδίκασης, η υπόθεση δεν επηρεάζει τα κριτήρια Ιουνίου.

Όσον αφορά τις άλλες περιπτώσεις παικτών/προπονητών που έχουν εργαστεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και υπάρχουν οφειλές, έχουν υπογραφεί διακανονισμοί για τις πληρωμές.