Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δ.Σ.: “Όσοι λασπολογούν, θα μας βρουν μπροστά τους”

Δ.Σ.: “Όσοι λασπολογούν, θα μας βρουν μπροστά τους”


Ενοχλημένη η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την αντίθεση στην προσέγγιση στο ρεπορτάζ της ομάδας από ορισμένα αθλητικά μέσα αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται κάθε λίγο καιρό από πολιτικές εφημερίδες. Οι πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση όπου καλούν τα ΜΜΕ σε συνεργασία, αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν έτοιμοι να προστατέψουν το όνομα και την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Στην ψεσινή του συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εξέτασε, μεταξύ άλλων, τις συχνές επιθέσεις που δέχεται η ομάδα μας από μερίδα του τύπου (κύρια πολιτικών εφημερίδων), αλλά και την άνιση του μεταχείριση από ορισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι να υπάρχει μια αγαστή, αμερόληπτη και αντικειμενική σχέση με τα ΜΜΕ, χωρίς διαχωρισμούς και καπελώματα, με αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοκατανόηση. Σε αυτό το κλίμα κάναμε μέχρι σήμερα αρκετές συναντήσεις με Μέσα και εκπροσώπους τους, με την Ε.Σ.Κ. και την Ε.Α.Κ. Συναντήσεις που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, διότι ο διάλογος αποτελεί πάντα μία σημαντική διέξοδο για επίλυση προβλημάτων και διαφωνιών.

Στις συναντήσεις αυτές τονίσαμε και τονίζουμε εμφαντικά ότι ως ΟΜΟΝΟΙΑ επικροτούμε την κριτική και την ενθαρρύνουμε, γιατί την θεωρούμε απαραίτητη τόσο για να βελτιωνόμαστε και εμείς, αλλά και να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Το μόνο που έχουμε ζητήσει ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ, στις περιπτώσεις εκείνες όπου όνομα του σωματείου εμπλέκεται σε διάφορα ζητήματα, είτε με πηχυαίους ολοσέλιδους τίτλους, είτε με συγκεκριμένη αρθρογραφία. Αυτό θεωρούμε ότι επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί απαίτηση τόσο της Διοίκησης όσο και του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η προσπάθεια να εμπλακεί το όνομα του σωματείου σε θέματα με πολιτική χροιά, είναι κατά την άποψη μας ανεύθυνη και προκλητική. Το μόνο που μπορεί περιστασιακά να καταφέρει είναι να στρέψει για λίγο αλλού την προσοχή του κόσμου. Τα πραγματικά όμως προβλήματα του τόπου, είτε οικονομικά είτε άλλης υφής, δεν θα λυθούν με επικοινωνιακά τρικ, αλλά με σωστές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο και τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει να διαβεί το δικό της οικονομικό Γολγοθά, όπως όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία, απότοκο της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια. Προβλήματα που έγιναν ακόμα πιο δυσκολοκατάβλητα, μετά τις αποφάσεις στο Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο. Είναι όμως πολύ ξεκάθαρο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατήθηκε όρθια χάρη στην συγκινητική οικονομική υποστήριξη του κόσμου της, ακόμα και στις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στον τόπο μας. Η οικονομική εκστρατεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και ως Διοίκηση θεωρούμε σημαντικό να επικοινωνούμε τακτικά με τον κόσμο μας και να τον ενημερώνουμε για τα τεκταινόμενα για το Σωματείο. Όλα τα στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι συνεχώς αναρτημένα στην επίσημή μας ιστοσελίδα.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς λοιπόν, καλούμε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σε συνεργασία. Τονίζουμε ότι στόχος μας είναι να υπάρξει μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά σε επικοινωνιακό επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με ψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Ταυτόχρονα όμως, δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να διαφυλάξουμε το ΟΝΟΜΑ, την ΙΔΕΑ και την ΦΗΜΗ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δηλώνουμε ότι όσοι συνεχίσουν να λασπολογούν και να υβρίζουν την ομάδα μας, χωρίς ίχνος σεβασμού, νομοτελειακά θα μας βρουν μπροστά τους, εμάς αλλά και τον μεγάλο κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το ποδόσφαιρό μας ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα που απειλούν ακόμα και την ύπαρξη του. Χρειάζονται λοιπόν σοβαρές αποφάσεις, βελτίωση σε όλους τους τομείς και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών για να ξεπεράσουμε τις τεράστιες δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτά θα είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και αφορούν όλους”.