Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επιτυχημένη πρόβα

Επιτυχημένη πρόβα


Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόβα Ευρώπης για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πράσινοι μπροστά στο κόσμο τους ήταν σαφώς ανεβασμένοι σε σύγκριση με τη Πολωνία, έφτιαξαν σωρεία ευκαιριών και κατάφεραν να κερδίσουν με 3-1 τη Ξάνθη. Την ίδια στιγμή, ο Σαβέφσκι είδε και κάποια πράγματα που χρήζουν βελτίωσης όπως τα κενά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο.

Α’ημίχρονο

Με μεγάλη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το ματς, αφού στο 3 ο Αντράντε με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι. Στο 7′ η τριπλέτα Σκέμπρι, Τείλορ, Πλατινί συνεργάστηκε υπέροχα, πριν όμως ο Μαλτέζος βγει μόνος, ανακόπηκε. Στο 11′ η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, όταν μετά από λάθος στην άμυνα ο Βασιλακάκης βγήκε μόνος με το Μορέιρα και σκόραρε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε και στο 19′ ο Σκέμπρι πέρασε και το τερματοφύλακα αλλά βγήκε πλάγια. Έκανε το γύρισμα, ο Τέιλορ όμως έκανε κεφαλιά άουτ. 6 λεπτά αργότερα η Ξάνθη απείλησε στη κόντρα, ο Μορέιρα όμως απέκρουσε τετ α τετ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε άμεσα και απείλησε πρώτα με σουτ του Πλατινί που κόντραρε και πέρασε άουτ στο 25, προβολή του Αλαμπί στο 26 και σουτ του Σοάρες στο 27. Τρεις μεγάλες ευκαιρίες, μηδέν γκολ! Από το σημείο αυτό και μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τον έλεγχο, η Ξάνθη απειλούσε στη κόντρα.

Β’ ημίχρονο

Τον Ούκας Γκικίεβιτς έβαλε στο γήπεδο ο Τόνι Σαβέφσκι αντί του Πλατινί η πρώτη φάση όμως ανήκε στη Ξάνθη με το Μορέιρα να αποκρούει με υπερένταση. Στο 54′ ο Σκέμπρι σούταρε, η μπάλα κόντραρε πριν μπει γκολ και πέρασε άουτ! 9 λεπτά αργότερα όμως ο Τόνι Τέιλορ από κοντά δεν λάθεψε και ισοφάρισε! Είχε προηγηθεί υπέροχη συνεργασία του με τον Ασσίς! Στο 68′ ο Ούκας, έδωσε όμορφη πάσα στο Τόνι που έκανε όμως κακό κοντρόλ. Στο 70′ ο Ασσίς μας υπενθύμισε πως είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης στη Κύπρο όταν κατέβασε υπέροχα, έδωσε μαγική πάσα στο Σκέμπρι που ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι! Εκτελεστής  ο Γιώργος Εφραίμ και 2-1 για την ΟΜΟΝΟΙΑ! Μόλις δυο λεπτά αργότερα, ο Ούκας Γκικίεβιτς, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στη περιοχή, πλάσαρε ιδανικά και 3-1! Στο 81΄ο Μορέιρα απέκρουσε δύσκολα απευθείας φάουλ, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς, θύμιζε..πιο φιλικό με τους παίκτες και των 2 ομάδων να παίζουν ανοικτά. Τελευταία φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ μια πολύ δύσκολη κεφαλιά του Ούκας, μετά από σέντρα του Θεράποντος, που αποκρούστηκε από τον πορτιέρο. Η Ξάνθη απάντησε στην εκπνοή, ο Μορέιρα όμως ήταν εκεί.

Συμπερασματικά

Το γράφαμε επανειλημμένα, ότι άλλη ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούμε στη Κύπρο. Τα πόδια των παικτών μας μοιάζουν να λύνονται και φορτσάρουν ενόψει Ευρώπης! Λάθη οπωσδήποτε έγιναν, περιθώρια βελτίωσης μεγάλα, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι στο σωστό δρόμο. Καλωσόρισες αγαπούλα, μας είχες λείψει!