Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τι είδαμε από τους καινούριους

Τι είδαμε από τους καινούριους

sam_0130


Ο Τόνι Τέιλορ, ο Κόριν Μπρουκς και ο Ούκας Γκικίεβιτς είναι οι 3 νεοφερμένοι που παρακολουθήσαμε (έστω και λίγο) μέχρι τώρα, εν αναμονή του ντεμπούτου των Πλατινί, Εμπέμπα και Χοσέ. Ασφαλώς το δείγμα είναι πολύ μικρό και τα πόδια βαριά για να εξαχθούν συμπεράσματα, κάποια πράγματα όμως μπορούν να λεχθούν.

Αρχή κάνουμε με τον Τόνι Τέιλορ. Έδειξε να είναι είναι ταχύς ποδοσφαιριστής, που αν βρει χώρους μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος. Επιπρόσθετα πατάει αρκετά περιοχή και λόγω ύψους (1.83) λογικά θα έχει εντολή να το κάνει συχνά όταν η ομάδα επιτίθεται από απέναντι.

Ο Ούκας Γκικίεβιτς επιβεβαίωσε πως θα δυναμώσει πολύ την ΟΜΟΝΟΙΑ στον αέρα. Κέρδισε αρκετές εναέριες μονομαχίες, κόντρα στους γεροδεμένους συμπατριώτες του. Σε σύγκριση με τον Άλβες, ο Ούκας παίζει πολύ πιο κοντά στο κουτί, συνήθως με πλάτη, ενώ επιχείρησε να παίξει κάποιες φορές το 1-2, κυρίως με τον Ασσίς.

Τέλος ο Κόριν Μπρουκς μοιάζει ιδανικός για το ρόλο που αποκτήθηκε. Μπακ απ του Μορέιρα, θα προσπαθήσει να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα και αν χρειαστεί αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή.

Θα τονίσουμε πάντως το χιλιοειπωμένο: οι καινούριοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Προσαρμογή στο νέο τους περιβάλλον, σε αυτά που τους ζητάει ο προπονητής και το επίπεδο του πρωταθλήματος που θα βρει. Πίστωση λοιπόν και αισιοδοξία.