Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τόνι: “Λυπάμαι πραγματικά για τον κόσμο – Δεν μπορώ να τους παραμυθιάσω”

Τόνι: “Λυπάμαι πραγματικά για τον κόσμο – Δεν μπορώ να τους παραμυθιάσω”

sak_3287


Για αρκετή ώρα μίλησε μαζί με τους εκπροσώπους του τύπου ο Τόνι Σαβέφσκι, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας μας. Ο Τόνι είπε πως δεν μπορεί να παραμυθιάζει τον κόσμο, πρέπει να βρούμε τη δύναμη για να δούμε μπροστά και όχι να “κρεμαστούμε”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόνι:

Καλησπέρα. Μετά από ένα αποκλεισμό σε μια τέτοια διοργάνωση, είναι δύσκολο ότι και να πεις. Θα μπορούσαμε να προκριθούμε αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί, αν είχαμε σκοράρει και μεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δυστυχώς είμαστε απογοητευμένοι που δεν προχωρήσαμε πιο πέρα. Οι παίκτες, εμείς, ο κόσμος όλοι είμαστε απογοητευμένοι. Εδώ πρέπει να φανούμε δυνατοί, όσο μπορούμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν ανοικτό από το πρώτο λεπτό με γρήγορο ρυθμό. Ξέραμε πως το παιχνίδι θα είναι πιο επικίνδυνο γνωρίζαμε πως θα μας παίξουν με αντεπιθέσεις. Δυστυχώς για μας, είχαν ένα παίκτη που σκόραρε ένα απίθανο γκολ και τελείωσε τα δικά μας όνειρα. Ήταν ένα δύσκολο γκολ και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Στα τελευταία λεπτά είναι λογικό να παίξουμε και λίγο ανορθόδοξα, τέτοιες στιγμές δύσκολα είσαι ψύχραιμος και βάζεις τη μπάλα κάτω. Λυπάμαι για το κόσμο, ήρθε μας στήριξε. Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι είναι καλό να ξέρουμε να διαχειριστούμε όσο μπορούμε την απογοήτευση που θα υπάρχει περίπου για ένα μήνα. Αυτή η πίκρα και η απογοήτευση πρέπει να λειτουργήσει θετικά για το καλό της ομάδας.

Αυτά που λέτε τώρα, ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα ακούει συχνά μετά από Ευρώπη. Κάθε χρόνο η ίδια απογοήτευση. Δεν μπορεί να γίνει το παραπάνω βήμα τι φταίει;
Ο κάθε ένας έχει τη δική του εξήγηση. Θα μπορούσαμε να περάσουμε. Ένας παίκτης είχε φοβερή έμπνευση και πέτυχε ένα απίθανο γκολ. Θα μπορούσαμε να πούμε επίσης πως ήταν πιο έτοιμοι, αλλά εγώ θεωρώ πως θα μπορούσαμε να περάσουμε. Δεν τα καταφέραμε, πιο βαθιά απάντηση δεν μπορώ να δώσω τώρα. Δεν μιλάω για το παρελθόν ούτε είμαι εδώ να παραμυθιάσω τον κόσμο και να λέω δικαιολογίες. Όταν έχεις όνειρα και φιλοδοξίες, η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον αποκλεισμό. Πρέπει να προχωρήσουμε. Αν θα τα κρεμμάσουμε, θα κρεμμαστούμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε. Ας μην ξεχνάμε την προσπάθεια που έγινε για να είμαστε εδώ. Χάρη σε αυτήν πιστέψαμε πως μπορούμε να πάμε και παρακάτω, δεν τα καταφέραμε. Προχωράμε, όσο μπορούμε και όπως μπορούμε, μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα, ένα οδυνηρό αποκλεισμό.

Προφανώς περιμένατε να περάσετε. Αλλάζει ο προγραμματισμός από τον αποκλεισμό; Έχουμε πάνω από μήνα μέχρι την έναρξη…
Δεν σκεφτόμασταν τον αποκλεισμό, δεν έχουμε στο μυαλό μας τι θα κάνουμε ακόμα. Θα δούμε, το επεξεργαζόμαστε ήδη.

Χθες είπατε ότι πιστεύετε στους παίκτες και την ομάδα σας. Τι θεωρείτε όμως ότι έφταιξε;
Πιστεύω στους παίκτες ναι. Είναι πραγματικά δύσκολη κατάσταση και εδώ φαίνονται οι μεγάλες ομάδες, πρόεδροι, παίκτες, προπονητές και φίλαθλοι. Ο κάθε ένας έχει το δικό του κομμάτι να διαχειριστεί. Όπου δεις είναι σαν κηδεία. Αυτό πρέπει να ξεπεραστεί. Τώρα το τι έφταιξε, θα το αναλύσουμε όσο μπορούμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και να ήμασταν στον επόμενο γύρο. Πριν το γκολ τους θα μπορούσαμε να σκοράραμε, μας έβαλαν γκολ με κόντρα. Μετά μας έβαλαν γκολ για όσκαρ. Καλή ομάδα η Άστρα, αλλά μπορούσαμε.

Θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για ενίσχυση;
Και πριν και μετά τον αποκλεισμό, τα πάντα εξαρτώνταν από τα λεφτά που έχουμε, τους παίκτες που έχουμε, τις ανάγκες. Πρέπει να τα δούμε όλα ψύχραιμα.

Θεωρείται πως έγιναν αμυντικά λάθη στα δυο παιχνίδια;
Όταν αποκλειστείς όλα φταίνε. Τα πάντα θα φταίνε. Αν περνούσαμε θα λέγαμε συγχαρητήρια και προχωράμε. Για να δεχθείς γκολ υπάρχουν και τα λάθη, ναι έγιναν.

Θεωρείται πως την πρόκριση την έκρινε ο Μπουντέσκου;
Σήμερα σίγουρα την έκανε, έβαλε ένα γκολ για όσκαρ…