Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ήρθε η ώρα για πρόκριση μέσα στο ΓΣΠ

Ήρθε η ώρα για πρόκριση μέσα στο ΓΣΠ

img_4975


Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com

Στην Ομόνοια ζουν και αναπνέουν για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης στο ΓΣΠ κόντρα στη Άστρα. Το ισόπαλο 1-1 του Βουκουρεστίου βάζει τους «πράσινους» σε θέση οδηγού και σε πολύ μεγάλο βαθμό η υπόθεση πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα εξαρτηθεί από τη δική τους εμφάνιση. Στην προσπάθεια αυτή, η ομάδα του Τόνι Σαβέβσκι θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από τον παράγοντα έδρα. Στο παιχνίδι της Πέμπτης αναμένεται να δώσουν το «παρών» τους πέραν των 10.000 οπαδών του «τριφυλλιού», με μεγάλο στόχο να γεμίσουν, τουλάχιστον, οι τρεις από τις τέσσερις εξέδρες.Σημαντική πρόοδος στα εκτός
Τις πλείστες των περιπτώσεων, όμως, η κληρωτίδα έβγαζε το μπαλάκι με το όνομα της Ομόνοιας πρώτο, με αποτέλεσμα οι προκρίσεις να κρίνονται εκτός έδρας. Πέρσι, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οι «πράσινοι» κλήθηκαν να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση μακριά από το ΓΣΠ και να επιστρέψουν στη Λευκωσία για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Το συγκρότημα του Νεόφυτου Λάρκου κατάφερε να αποσπάσει λευκή ισοπαλία από τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο Βελιγράδι, στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, όμως, η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
Φέτος, με τον Τόνι Σαβέβσκι στον πάγκο, θα εύχεται να κάνει το κάτι διαφορετικό και φυσικά το κάτι παραπάνω. Τα δεδομένα δεν είναι κατά πολύ διαφορετικά. Η Ομόνοια προέρχεται και πάλι από ισόπαλο αποτέλεσμα, αυτήν τη φορά όμως κατάφερε να σκοράρει εκτός έδρας, γεγονός που την ευνοεί και το 0-0. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα κυνηγήσουν τη λευκή ισοπαλία. Αντίθετα, οι «πράσινοι» θα επιχειρήσουν να επιβάλουν από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό τους, να επιτεθούν, να προηγηθούν στο σκορ και από εκεί και πέρα, με τη σωστή διαχείριση, να πάρουν το ζητούμενο.

2008 η τελευταία φορά
Η τελευταία φορά που το έκαναν αυτό και στο τέλος κατάφεραν να πανηγυρίσουν κάποια σημαντική πρόκριση στο ΓΣΠ, ήταν το καλοκαίρι του 2008 κόντρα στην ΑΕΚ. Έχοντας επικρατήσει με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Καφού, οι παίκτες της Ομόνοιας μπήκαν αποφασισμένοι στον επαναληπτικό και στο τέλος πήραν το ζητούμενο (2-2).  Από τότε, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν κάποια σημαντική πρόκριση μπροστά στον κόσμο τους και φέτος θα εύχονται πως θα σπάσει η αρνητική παράδοση. Τα δεδομένα είναι υπέρ τους. Έχουν το αποτέλεσμα και την ψυχολογία από τον πρώτο αγώνα, η ομάδα έχει πλέον στα πόδια της το πρώτο επίσημο παιχνίδι και αυτό που θα χρειαστεί είναι σοβαρότητα, συγκέντρωση και προσπάθεια εντός των τεσσάρων γραμμών για τουλάχιστον 90 λεπτά.