Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πάνε στο “εξοχικό”

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πάνε στο “εξοχικό”


Η αστυνομική ανακοίνωση για τα μέτρα ασφαλείας:

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗ – OMONOIA, που θα διεξαχθεί τo Σάββατο 31 Αυγούστου, 2013 και ώρα 7 μ.μ. στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι :

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα παραχωρηθεί η Βόρεια Κερκίδα και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ θα παραχωρηθούν, η Δυτική, η Νότια και η Ανατολική.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν  η ώρα 5.30 μ.μ.. Λόγω και της καθυστέρησης που παρατηρείται από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των εισιτηρίων, καλούνται οι οπαδοί και των δύο ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο και οπωσδήποτε  πριν τις 6 μ.μ. ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τον αγώνα. Οι οπαδοί καλούνται να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις και οδηγίες της αστυνομίας.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους από το στάδιο οι οπαδοί καλούνται να ακολουθήσουν τα εξής δρομολόγια:

Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα προέρχονται από Λευκωσία να στρίψουν αριστερά από τον  Κυκλικό Κόμβο του σταδίου Αμμόχωστος στη λεωφόρο Λύσου Σανταμά μέχρι το στάδιο.

Επίσης, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα έρχονται από Λεμεσό, να στρίψουν από τον Κυκλικό Κόμβο Κ. Χωριού αριστερά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από εκεί να ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο με όσους θα προέρχονται από Λευκωσία.

Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ που θα έρχονται από Λεμεσό καλούνται να στρίψουν δεξιά από τα φώτα που βρίσκονται απέναντι από τον Κλάδο Τροχαίας Λάρνακας, ώστε να αποφύγουν τον Κυκλικό κόμβο του σταδίου Αμμόχωστος και να προσεγγίσουν το γήπεδο από την λεωφόρο Παπανικολή.  Από εκεί μπορούν να κατευθυνθούν σε οποιαδήποτε κερκίδα της ομάδας τους επιθυμούν. Το ίδιο θα πρέπει να κάμουν, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τη Λεωφόρο Παπανικολή και οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ που θα προέρχονται από περιοχές εντός της Λάρνακας. Μόνο όσοι θα εισέλθουν στην Ανατολική κερκίδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις παρόδους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων.

Για τη δική τους ασφάλεια οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ καλούνται να αποφύγουν τη Λεωφόρο Λύσου Σανταμά και οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αποφύγουν τη Λεωφόρο Παπανικολή.

Η Λεωφόρος Παπανικολή από τις 4.30 μ.μ. θα αποκοπεί για την Τροχαία κίνηση και για τις δύο κατευθύνσεις. Η αποκοπή θα είναι από τη συμβολή της πιο πάνω λεωφόρου με τη οδό Λύσου Σανταμά (Κέντρο Ακτύπητος) μέχρι και την συμβολή της με την είσοδο του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται πίσω από τη Νότια κερκίδα.

Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στο χώρο στάθμευσης έξω από την είσοδο τους και στη λεωφόρο Λύσου Σανταμά κατά τρόπο όμως που να μην εμποδίζουν την τροχαία κίνηση.

Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ καλούνται να χρησιμοποιήσουν το χώρο στάθμευσης πίσω από τη Νότια κερκίδα καθώς και τη Λεωφόρο Παπανικολή και τις παρόδους στην Νότια και Ανατολική πλευρά του σταδίου.

Δεν θα ανοίξουν ταμεία στο στάδιο για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και γι’ αυτό καλούνται να μην προσέλθουν στο στάδιο αν δεν έχουν εξασφαλίσει από προηγουμένως κατάλληλο εισιτήριο αναλόγως και της ηλικίας τους. Κανένας οπαδός (περιλαμβανομένων και των μικρών παιδιών) θα εισέρχεται στο στάδιο χωρίς  εισιτήριο και κανένα εισιτήριο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά.

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου. Τονίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους κράνος μοτοσικλετιστή ή θα έχουν με οποιοδήποτε τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Για τη φύλαξη οποιονδήποτε πολύτιμων αντικειμένων (περιλαμβανομένου και του κράνους) των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο θα υπάρχει κατάλληλος χώρος φύλαξης στο στάδιο όπου μπορούν να τα παραδίδουν οι οπαδοί και να τα παραλαμβάνουν μετά το τέλος του αγώνα. Τονίζεται ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό στο στάδιο μετά τις 6 μ.μ..

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια.  Η Αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.