Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ζητάνε συναντήσεις οι διαιτητές

Ζητάνε συναντήσεις οι διαιτητές


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου μέσω της οποίας ζητάει συναντήσεις με τους Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τον ΣΔΚ. Μέσω αυτών θα εισηγηθεί κάποια μέτρα. Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των όσων έγιναν στο φιλικό ΟΜΟΝΟΙΑ-Άρης.

Μετά τα τελευταία γεγονότα τα οποία ακολούθησαν του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΡΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ ο οποίος έγινε το Σάββατο 10/08/2013, στο γήπεδο Πελενδρίου, το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ σε έκτακτη του συνεδρία αποφάσισε όπως:

 

-Ζητήσει την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τον ΣΔΚ, όπου και θα διαβιβάσει συγκεκριμένες εισηγήσεις που σκοπό έχουν την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

 

-Ζητήσει συνάντηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και διαβιβάσει τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τους τρόπους διεξαγωγής των φιλικών αγώνων.

 

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Π.Α.Σ.Π και τον Σύνδεσμο Προπονητών για από κοινού συμπόρευση στα θέματα βίας στα γήπεδα.

 

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου θα παραθέσει, εάν χρειασθεί, δημοσιογραφική διάσκεψη μετά τις πιο πάνω συναντήσεις και θα εκθέσει δημόσια τις εισηγήσεις του.

 

Καλούμε τα σωματεία όπως συμπορευτούν με όλους τους αρμόδιους φορείς του Κράτους υποδεικνύοντας τους χουλιγκάνους, τους οποίους είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζουν και οι οποίοι προκαλούν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα.

 

 

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών εκφράζει την ικανοποίηση του για τις ενέργειες και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι παράγοντες των δύο σωματείων, ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΡΗ και κάποιοι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι οι οποίοι προστάτευσαν τους Διαιτητές.

 

Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίηση μας για την άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας και όλων των αρμόδιων φορέων για τη κινητοποίηση τους και πιστεύουμε ότι με αυτές τους τις ενέργειες εκδηλώνουν την αποφασιστικότητα τους να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της βίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ένοχοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πάνω ενέργειες και τις συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, έχει αποφασίσει όπως μη λάβει οποιαδήποτε μέτρα.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου