Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η υπομονή, οι ευθύνες και η ψυχολογία

Η υπομονή, οι ευθύνες και η ψυχολογία


Του Κώστα Καλλή / GoalNews

Είναι συνεχώς κοντά στην ομάδα, νοιάζεται και δεν διστάζει να τοποθετηθεί. «Προβληματική η εικόνα της ομάδας μας στο σημερινό φιλικό (σ.σ. προχθεσινό), εύχομαι για όλους μας ότι το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά ψυχολογικό, λόγω του πρόσφατου αποκλεισμού από την Ευρώπη», έγραψε το βράδυ της Παρασκευής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ράινερ Ράουφμαν.

Το «Goal» επικοινώνησε με τον Κυπροποιημένο Γερμανό, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, ζητώντας του να τοποθετηθεί εκτενέστερα.

«Φάνηκε ξεκάθαρα πως η ομάδα ήταν επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε όπως οι ποδοσφαιριστές το ξεπεράσουν, παράλληλα όμως και οι ίδιοι θα πρέπει να σηκώσουν κεφάλι», ανέφερε ο Ράουφμαν και πρόσθεσε:

«Οι οπαδοί μας είναι συνεχώς δίπλα στους παίκτες και οι ίδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ιδιαίτερα προς σ’ αυτό τον κόσμο».

Όσον αφορά στην εικόνα της ομάδας, είπε: «Τα φιλικά είναι για τον προπονητή. Πιστεύω ότι μέσα απ’ αυτά η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο».

Ο Ράουφμαν επισήμανε ότι έφυγαν τρεις πρωτοκλασάτοι παίκτες, που ήταν βαρόμετρο για την ομάδα. «Οι νέοι που ήρθαν έδειξαν καλά στοιχεία, έχουν ποιότητα, απομένει να μπουν στο πετσί της ομάδας. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά και πιστεύω πως ο προπονητής με τους συνεργάτες του θα κάνουν το καλύτερο», υπογράμμισε ο Ράουφμαν.

Προέτρεψε τον κόσμο να συνεχίσει να κάνει υπομονή, επισημαίνοντας την παρουσία του σε κάθε αγώνα, είτε επίσημο είτε φιλικό. «Ο κόσμος θέλει να βλέπει βελτίωση, γιατί με εμφανίσεις σαν κι αυτή με τη Δόξα δεν πας πουθενά», κατέληξε ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων.