Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μικρή επένδυση, με ελπίδα για μεγάλη επιστροφή

Μικρή επένδυση, με ελπίδα για μεγάλη επιστροφή


Αλίπιο, Ζουάτσον και Οκούνγκμπε είναι οι 3 ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται από το Τόνι Σαβέφσκι. Οι δυο πρώτοι είναι Βραζιλιάνοι επιθετικοί, ο Οκούνγκμπε είναι Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός. Όποιος ικανοποιήσει θα αποκτηθεί και οι περιπτώσεις τους δεν επηρεάζουν η μια την άλλη, ούτε επηρεάζονται από την προσπάθεια απόκτησης παικτών έτοιμων να βοηθήσουν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έρθουν και άλλοι νεαροί για να δοκιμαστούν.

Το κόστος για να εντάξει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο ρόστερ της οποιονδήποτε από τους 3, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο Στέλιο Μυλωνά πολύ μικρό. Αν ο Σαβέφσκι κρίνει πως μπορούν να τον βοηθήσουν από φέτος, θα παραμείνουν στην ομάδα. Αν τους θεωρήσει ανέτοιμους για τέτοιο επίπεδο αλλά με προοπτική θα αποκτηθούν και θα δοθούν δανεικοί. Αν δεν ικανοποιήσουν, τα μαζεύουν και φεύγουν. Στο Ηλίας Πούλλος παίζουν στην ουσία το μέλλον τους, τις επόμενες μέρες.

Το σκεπτικό είναι πως θα έρθουν έτσι παίκτες μικρού κόστους, αλλά με προοπτική να φέρουν ποσά στο μέλλον στα ταμεία. Ο Αλίπιο για παράδειγμα δεν είναι τυχαίος, αν δει κανείς το ιστορικό του, ενώ και ο Γκανίου Οκούνγκμπε έφτασε μέχρι εθνική U21. Προφανώς για να έφτασαν να δοκιμάζονται, κάτι έκαναν λάθος σε κάποια στιγμή της πορείας τους και για αυτό άλλωστε ο Σαβέφσκι θα τους δει πριν αποφασίσει. Αν ακόμα και 1 από τους 4-5 που θα δοκιμαστούν καταφέρει να μείνει και κάποια στιγμή να έχει θέση στο ρόστερ, είναι να φέρει χρήματα στο ταμείο, η πρακτική που ακολουθείται θα είναι επιτυχημένη. Πρέπει πάντως να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο που να μην είναι εις βάρος των νεαρών Κύπριων.