Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες

Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες


Κρυφτούλι και πίστωση χρόνου τέλος. Και όποιος μας πει πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα, να ξέρει πως μες την ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται πως η κατάλληλη ώρα δεν είναι ποτέ και πάντα τα προβλήματα πάνε κάτω από το χαλί. Ας τα πούμε τώρα λοιπόν, που είναι ακόμα πρώτη αγωνιστική. Τα κυριότερα έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ είναι τα αγωνιστικά. Οι ευθύνες είναι συλλογικές, πρωτίστως όμως ανήκουν στην ηγεσία.

Ασφάλεια; Ποια ασφάλεια;

Όταν πέρσι κάναμε εκείνο τον τεράστιο αγώνα να σώσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ ακούγαμε συνεχώς πως “θα σωθούμε τώρα, θα ρίξουμε το μπάτζετ το καλοκαίρι, για να βεβαιωθούμε πως οι παίκτες θα πληρώνονται, θα νιώθουν ασφάλεια”. Για ποια ασφάλεια να μιλάμε όταν μια μέρα πριν το παιχνίδι έχουν συνάντηση οι αρχηγοί με το συμβούλιο για να πάρουν διαβεβαιώσεις πως θα πάρουν λεφτά; Για ποια ασφάλεια όταν όλη την εβδομάδα ακούμε για παίκτες προβληματισμένους που έχουν το νου τους στο οικονομικό αντί το παιχνίδι; Και προσέξτε, είναι πρώτη αγωνιστική, και ενώ ακολουθεί Σεπτέμβριος με δυο κεκλεισμένων των θυρών. Τι θα γίνει ρε παιδιά το Σεπτέμβριο; Δεν ξεχνάμε ούτε διαγράφουμε την προσπάθεια που έγινε και γίνεται, στο ποδόσφαιρο όμως όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και φοβόμαστε για το αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι πριν 10 μέρες η εντύπωση που δινόταν από τη διοίκηση ήταν πως οι παίκτες είναι τακτοποιημένοι.

Και να ήταν μόνο αυτό; Όταν Δευτέρα βράδυ ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος μιλάει για καυγά στο συμβούλιο και ακόμα και μέλη του μιλάνε για διχασμό, υπάρχει κανείς που περιμένει πως δεν θα επηρεαστούν ομάδα και κόσμος;

 

Εν τέλη ήταν λάθος

Ευθύνες έχει και η τεχνική ηγεσία. Είμαστε από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του Σαβέφσκι και θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε μέχρι τέλους. Δεν παραγνωρίζουμε σε καμία περίπτωση τα όσα πρόσφερε και είναι πάρα πολλά. Εξακολουθούμε να θεωρούμε πως είναι ο καταλληλότερος για τον πάγκο μας. Η χρησιμοποίηση όμως του Σκέμπρι αντί του Γκικίεβιτς στην κορυφή, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη. Ο Κόστα διάβασε τον προπονητή μας και με δυο γρήγορα μπακ, εξουδετέρωσε το Μαλτέζο που θα ήταν πιο επικίνδυνος στα άκρα. Αντίθετα με τον Γκίκι είχαν πρόβλημα και δεν μιλάμε μόνο για το γκολ, ενώ φοβούνταν να κουβαλήσουν μπάλα.

Ασφαλώς η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο αυτού αλλά και άλλων. Υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που οι αποστάσεις ήταν μακρινές, επαναλήφθηκαν τραγικά ατομικά λάθη από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (δεν ξέρουμε αν τους έγιναν συστάσεις), γενικώς η ομάδα δεν θύμιζε σε τίποτα την περσινή ΟΜΟΝΟΙΑ που ήταν δημιούργημα του ίδιου προπονητή. Τονίζουμε πάντως πως όσα διαβάζεται πιο πάνω για τον κόουτς, πρέπει να τεθούν και υπό το πρίσμα του οικονομικού. Γιατί το πιο σημαντικό σήμερα, ήταν η έλλειψη διάθεσης.

 

Τους καταλαβαίνουμε, αλλά…

Λοιπόν το ξεκαθαρίζουμε, καταλαβαίνουμε απόλυτα τους παίκτες, που έχουν το μυαλό αλλού και ανησυχούν, αναγνωρίζουμε και τις θυσίες που έκαναν και τους ευχαριστούμε. Παρότι όμως τους καταλαβαίνουμε, η έλλειψη διάθεσης και πάθους τους, ήταν αυτή που εν τέλη έφερε την ήττα.  Στο τέλος η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αυτοί είναι, και ότι παρουσιάζουν στο γήπεδο!

Απλήρωτοι, είναι και οι παίκτες της Ανόρθωσης στο κάτω κάτω και η εικόνα τους ήταν εντελώς διαφορετική. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει το μήνυμα πως είναι εντάξει να παίζουμε με αυτό τον τρόπο λόγω οικονομικού. Δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑ αυτό το πράγμα που μας παρουσιάσατε ρε μάγκες και ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ μας υπενθυμίσατε πέρσι με την απόδοση σας τι είναι αυτό, με περισσότερους μήνες απλήρωτοι. Συγκεντρωθείτε στο στόχο, ανεβείτε, πάρτε το πρωτάθλημα. Κάντε το για σας και για το κόσμο.