Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το στόρι και η…συνέχεια στην υπόθεση Μεγκόλο

Το στόρι και η…συνέχεια στην υπόθεση Μεγκόλο


Η περίπτωση του Τζάστιν Μεγκόλο, μοιάζει περίπλοκη και σε κάποιο βαθμό όντως είναι. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ όμως πιστεύουν πολύ στην αξία του Καμερουνέζου διεθνή (πήρε κλήση και για την ανδρών) και θεωρούν πως αξίζει τον κόπο. Υπάρχει μάλιστα αισιοδοξία πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, που πηγάζει από τα δεδομένα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Απλήρωτος, έκανε προσφυγή

Το συμβόλαιο του Τζάστιν Μεγκόλο με την Etoile Sahel κανονικά τελείωνε το 2015. Ο ποδοσφαιριστής όμως ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτος και έσπασε μονομερώς το συμβόλαιο του καταθέτοντας προσφυγή πριν από 4 περίπου μήνες. Η UEFA έδωσε στην ομάδα της Τυνησίας μια προθεσμία να τακτοποιήσει οικονομικά τον παίκτη, αλλά αυτή δεν ήταν συνεπής. Έκτοτε τέθηκε εκτός ομάδας.

Πώς προχωράει η ΟΜΟΝΟΙΑ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ήδη ζητήσει το ITC (International Transfer Certificate) του ποδοσφαιριστή από την ΚΟΠ. Με τη σειρά της η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα το ζητήσει αύριο, από την Ομοσπονδία της Τυνησίας. Εάν η πρώην ομάδα του Etoile Sahel το παραδώσε οικειοθελώς, το ζήτημα τελειώνει εκεί και ο Τζάστιν είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αλλιώς, δημιουργείται σύγκρουση και αναλαμβάνει να δώσει τη λύση η UEFA.

Η διαδικασία επίλυσης της διαφοράς, ίσως πάρει ένα χρονικό διάστημα και η μεταγραφική τελειώνει 31 Αυγούστου. Η συνήθης πρακτική που ακολουθεί η UEFA, είναι να εκδίδει μια προσωρινή μπλε κάρτα στον ποδοσφαιριστή, για να μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του, μέχρι την εκδίκαση. Στα της εκδίκασης τώρα, είναι ελάχιστες οι φορές που έχει δικαιωθεί ομάδα, αντί του ποδοσφαιριστή. Εάν εκδικαστεί πάντως υπέρ της ομάδας της Τυνησίας, ο Μεγκολό (και όχι η ΟΜΟΝΟΙΑ) θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση.

Διαβεβαιώνει ο δικηγόρος του παίκτη

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα, ενώ είναι σαφές πως ακόμα και αν υπάρξει, δεν θα βάλει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε νομικές περιπέτειες. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εν λόγω δικηγόρο με τον οποίο συνεργάστηκαν στο παρελθόν με επιτυχία σε άλλες περιπτώσεις.