Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διάσκεψη Μυλωνά για τα κριτήρια

Η διάσκεψη Μυλωνά για τα κριτήρια


Τα όσα λέχθηκαν στη σημερινή διάσκεψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με θέμα τα κριτήρια.

Μυλωνάς: Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας Είμαστε εδώ για να επικοινωνήσουμε κάποια πράγματα με το κόσμο μας για τα κριτήρια. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ για τη προσπάθεια τους για να περάσουμε τα κριτήρια Ιουνίου αλλά βέβαια και το κόσμο για την έμμεση και άμεση  βοήθεια. Τα κριτήρια του Μαρτίου τα πέρασε ο κόσμος! Του Ιουνίου ήταν συνδιασμός κόσμου, χορηγών, συμβουλίου. Για το Σεπτέμβριο χρειαζόμαστε 1,2 με 1,5 εκατομμύρια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος θα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό αλλά τα λεφτά που περισσεύουν πάνε στους προηγούμενους οφειλέτες. Με λίγα λόγια, η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται την ενίσχυση του κόσμου, σε συνδυασμό με όσα θα κάνει η διοίκηση για να περάσουμε.

Μυλωνάς τρόποι βοήθειας: Υπάρχει η υπηρεσία ομάδα. Αν ο αριθμός μελών γίνει 10000 θα συνεισφέρει στο προϋπολογισμό ακόμα 100 χιλιάδες, ενώ κοστίζει μόνο 2 ευρώ το μήνα. Είναι ένας σημαντικός τρόπος. Ο δεύτερος είναι τα διαρκείας. Θεωρούμε πως οι δυνατότητες μας είναι για πολύ περισσότερα. Αν από τις 6500 πάμε στις 8500 έχουμε βάλει στα ταμεία 400 χιλιάδες ευρώ. Είναι και τα προϊόντα, πρώτα το energy drink μετά άλλα που είναι το δρόμο. Θα κάνουμε και ασφαλιστική, είναι στα σκαριά και ελπίζω τον επόμενο μήνα να είμαστε έτοιμοι. Έρχεται και καφές και άλλα προϊόντα που τυγχάνουν αξιολόγησης νομικά και οικονομικά. Δεν είναι εύκολες οι συμφωνίες, είναι όμως απόφαση συμβουλίου να προχωρήσει. Θέλουμε μια ανεξάρτητη οικονομικά ΟΜΟΝΟΙΑ από τη κρίση. Με τα βήματα αυτά να απεγκλωβιστεί η ΟΜΟΝΟΙΑ από προβλήματα όπως τη κρίση τηλεοπτικών χορηγών κλπ. Προγραμματίζουμε 8 με 10 ενέργειες. Επίσης είναι τα μέλη. 635 μέλη πάνε προς διαγραφή αφού εδώ και 4 χρόνια δεν πλήρωσαν. Υπάρχουν περίπου 1000 που χρωστάνε κάποιες συνδρομές, οι άλλοι 300 είναι τακτοποιημένοι. Μιλάμε για 18 ευρώ το μήνα, είναι αρκετά μεγάλο το κονδύλι.

Μυλωνάς για σωτηρία: Ο στόχος του 1,2 με 1,5 είναι εφικτός φτάνει να πιστέψουμε όλοι. Πρέπει να μεταφερθεί μήνυμα πίστης παρότι ο κόσμος είναι πικραμμένος. Η σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πάνω από όλους και όλα, όπως και η ενότητα, αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές της συνέλευσης. Μακάρι να έρθουν και οι αγωνιστικές επιτυχίες.

Μυλωνάς για Green Boutique: Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την Boutique. Πλέον είμαστε και Online και θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει. Μελετούμε κι άλλους τρόπους προσπάθειας, το galla dinner είναι δεδομένο ενώ έχουμε κι άλλα. Θα ανακοινωθούν το σημαντικότερο δυνατό. Θα γίνει Galla dinner και στο Λονδίνο με πρωτοβουλία της ομογένειας. Όπου αλλού ο κόσμος και οι φίλοι θέλουν να βοηθήσουν θα πάμε.

Μυλωνάς πρώτος στόχος η σωτηρία: Από τη γενική συνέλευση βγήκε καθαρά πως πρώτος στόχος είναι να σωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν μπορούμε να κάνουμε προϋπολογισμούς που να μην αντέχουμε. Το έλλειμα από τα προηγούμενα χρόνια για φέτος είναι 2,5 εκατομμύρια. Αυτό το ποσό σιγά σιγά, θα ελαττώνεται, θα αφαιρείται απο τα 14 εκατομμύρια. Οι ρυθμοί είναι αργοί και πρέπει να βρεθούν νέοι πόροι. Αυτούς τους έχω ήδη αναφέρει συν τους λαχνούς. Λέμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές, πώς θα τους φέρουμε; Δεν αναμένουμε να πάρουμε τα λεφτά του Μαρτίου αλλά θα το προσπαθήσουμε. ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι μόνο Λευκωσία αλλά και οι άλλες πόλεις, για αυτό πάμε για φιλικά παντού. Όλος ο κόσμος θέλει να δει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Περιμένουμε έμμεσα οφέλη, δεν είναι μεγάλα αλλά έρχονται. Ο κόσμος αγγαλιάζει την προσπάθεια, έστω κι αν τα γήπεδα δεν είναι ανάλογα της ιστορίας μας.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Κ. Μυλωνά εκτός από πικραμμένος ο κόσμος είναι και πιο στενά οικονομικά. Αντιλαμβάνεστε ότι ο κόσμος θέλει να ακούει και άλλους τρόπους σωτηρίας;

Καταλαβαίνουμε τη πίκρα αλλά το οικονομικό, είναι ένα κομμάτι που θα θέλουμε συνεχώς συνεισφορά. Υπάρχουν έμμεσοι τρόποι στήριξης όπως τα προϊόντα. Δεν ζητάμε από το κόσμο να μας δώσει απλά όπως μας έδωσε το Μάρτιο. Θέλουμε να του προσφέρουμε κάτι σαν αντάλλαγμα, τα προϊόντα. Όταν ο κόσμος νιώθει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σε δύσκολη θέση βοηθάει, αλλά δεν περιμένουμε μόνο από το κόσμο. Κάνουμε και εμείς ενέργειες.

Είπατε πως δεν εξαρτάται μόνο από σας το αγωνιστικό. Είστε όμως ποδοσφαιρική ομάδα…

Εννοώ ότι έχουμε και αντιπάλους. Εμείς πάμε για πρωτάθλημα και πιστεύουμε πως μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Ο κόσμος ξεπέρασε τα όρια του και τα λεφτά που του ζητάτε είναι προσωρινά. Υπάρχει πλάνο αποπληρωμής των 14 εκατομμυρίων;

Πέτσας: υπάρχει διαφορά μεταξύ προϋπολογισμού και χρέους. Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα για να πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός, αλλά δεν σημαίνει πως έχουμε ρευστότητα. Για παράδειγμα πήραμε ήδη λεφτά από τα διαρκείας που χρησιμοποιήθηκαν ήδη.

Μυλωνάς:Όπως έχω αναφέρει, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει 14 εκατομμύρια χρέος αλλά για αυτή τη περίοδο χρειάζεται 2,5 εκατομμύρια. Τα χρέη είναι μακροπρόθεσμα στη πλειοψηφία τους, τα βραχυπρόθεσμα είναι 2,5 εκατομμύρια. Το να λέω πως θα τα βρούμε μέσω δανείου είναι ουτοπία. Ρίξαμε το μπάτζετ για να έχουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό και ψάχνουμε το υπόλοιπο. Μπορούμε γιατί είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, άλλοι δεν θα επιβιώναν. Το πλεόνασμα χρησιμοποιείται για τα χρέη. Ήταν 17 εκατομμύρια και τώρα είναι 14,5.

 Είπατε για πλεόνασμα. Είναι βέβαιο;

Όταν κάνεις προϋπολογισμό κατά 95% ξέρεις. Πέρσι ξέραμε ότι θα είμασταν 3,5 εκατομμύρια μέσα. Αν πηγαίναμε καλύτερα στην Ευρώπη, θα παίρναμε περισσότερα, αλλά προϋπολογίσμαε 0,5 εκατομμύριο. Πήραμε 370 χιλιάδες, αν προκρινούμασταν θα είχαμε 275 χιλιάδες πλέον του προϋπολογισμού. Η Ευρώπη ήταν μεταβλητή, τα υπόλοιπα σταθερές. Δεν βασίσαμε όμως τον προϋπολογισμό στην Ευρώπη. Διαρκείας υπολογίσαμε 6500. Ότι πάρουμε πάνω είναι πλέον των υπολογισμών.

Διακανονισμοί

Έχουν εφοφληθεί Ντάβιτσον, Ρενχίφο, Λούα Λούα, Οζ Ράλι, Χαραλάμπους, Μπεργκυονιού,Γέβριτς Βέντσελ, Εσπασαντίν, Κωνσταντίνου, Αντρέας Νικολάου. Εκκρεμεί υπόθεση για το Μπουθόν, για το Ρουέδα πρέπει να πληρώσουμε 350 χιλιάδες και μιλάμε για να πληρώνουμε με δόσεις. Είναι και ο Οκκάς, γνωστά τα δεδομένα, θέλουμε Σεπτέμβριο να τελειώνουμε. Αποπληρώνονται βάση διακανονισμών Γιωργαλλίδης, Καρυπίδης, Λάρκου, Μπάγεβιτς, Αλωνεύτης.Όλοι αυτοί πληρώνονται και για αυτούς χρειάζονται τα λεφτά. Αυτό είναι το χρέος, συν φόροι και πιστωτές. Με αυτούς κάνεις διακανονισμούς.

Χρυσάνθου: Ζητούμε από τα μέλη να αποκληρώσει τις οφειλές. Ζητούμε από το κόσμο μας να στηρίξει τα προϊόντα, να πάρει διαρκείας, να στηρίξει την υπηρεσία ομάδα, την Boutique. Αυτά είναι και δεν έχουν σχέση με την μεγάλη εκστρατεία Μαρτίου. Από κει και πέρα όσοι έχουν ευχέρεια, υπάρχουν λαχνοί, υπάρχουν Galla dinners. Απλά πρακτικά πράγματα με τα οποία μπορούν να βοηθήσουν. Ταυτόχρονα σαν διοίκηση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με διακανονισμούς, χορηγούς και άλλους πόρους. Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές για τη κατανόηση στις μειώσεις συμβολαίων. Σχεδόν ολοκληρώσαμε, υπογράψαμε με πολύ χαμηλότερα ποσά, μακροχρόνια. Ελπίζουμε πως θα ξεπεράσουμε το σκόπελο.

 Μεταγραφικά που είστε;

Το συμβούλιο και ο προπονητής αποφάσισαν να φέρουμε νεαρούς u21 για να προετοιμαστούμε για φέτος και μελλοντικά. Οι παίκτες θέλουν χρόνο, ειδικά οι νεαροί. Θα φέρουμε κάποιους που οι προπονητές θεωρούν ικανούς για δοκιμές ή για άμεση εργοδότητηση. Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα έρχονται παίκτες. Ποιοι θα υπογράψουν συμβόλαιο δεν είναι του παρόντος. Υπομονή λίγε μέρες. Έχουμε περίπου 20 μέρες, αλλά σίγουρα θα πάρουμε παίκτες οικονομικούς κάτω τω 21. Θα θέλαμε όλοι να φέρουμε πιο σίγουρες λύσεις, αλλά δεν μπορούμε.

Η περίπτωση Εφραίμ που βρίσκεται;

Έχουμε κάνει πρόταση και περιμένουμε απάντηση. Η μπάλα είναι στο παίκτη.

Οι παίκτες θα πληρώνονται στην ώρα τους;

Αν περάσουμε τα κριτήρια, θα είναι πληρωμένοι κανονικά. Είναι δύσκολο, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Να μην τους οφείλονται μισθοί.

Τίθεται ένα ερώτημα. Όταν παίκτες Κύπριοι κάτω των 21 δεν παίρνουν ευκαιρίες αλλά δεν πάνε 18άδες. Δεν έχουμε Κύπριους u21, πρέπει να φέρουμε από έξω;

Δεν μπορώ να αξιολογήσω εγώ τους u21 Κύπριους, αλλά ο προπονητής. Δεν μπορούμε όμως να δημοσιοποιούμε κάθε άποψη του προπονητή. Η θέση του θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αξιολογεί τους νεαρούς, λέει πως είναι ευχαριστημένος από το ρόστερ του. Αν θέλει κάποιους για τη λίστα Β που μας έχει αναφέρει, είναι θέμα αγωνιστικό και του προπονητή. Αν ο προπονητής βλέπει ότι του χρόνου θα χρειαστεί παίκτη, δεν θέλει να περιμένει και από τη στιγμή που λίστας Α δύσκολα παίρνουμε, βλέπει λίστα Β. 1 ή 2 παίκτες νεαρούς να πετύχουν, γλιτώνουμε πάρα πολλά λεφτά.

Χρυσάνθου: Υπάρχει το παράδειγμα του Μουλαζίμη. Προτιμήσαμε να μείνει στο Παραλίμνι για να παίζει και να έρθει πιο έτοιμος. Αν προκύψει κάτι παρόμοιο για νεαρούς άλλους, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Φτάνει να παίρνουν λεπτά, όπου κι αν πάνε.