Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Για τους πιο κάτω λόγους”

“Για τους πιο κάτω λόγους”

01img_5155_640x427


Σε χθεσινό μας κομμάτι αναρωτηθήκαμε γιατί ορισμένοι φίλοι που είναι μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κάποιοι μάλιστα καινούρια μέλη, από αυτά που απαίτησαν να ανοίξουν οι πόρτες, δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους. Άμεσα ένας άναγνώστης της σελίδας, ο Ξένιος, απάντησε τεκμηριωμένα τους λόγους που κατά την άποψη του συμβαίνει αυτό. Η θέση του φίλου δεν διαφέρει όσον αφορά την ουσία που είναι η πληρωμή της συνδρομής, όμως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί αντικατοπτρίζει κατά την άποψη μας τη γνώμη αρκετών αγνών ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ.

Ακόμα και αν δεν ισχύουν και τα 6 σημεία του, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν φίλοι που από την οπτική γωνία που βλέπουν τα πράγματα, έτσι τα αντιλαμβάνονται. Είναι καλό και χρήσιμο να διαβαστεί από τους αρμόδιους. Επαναλαμβάνουμε ακόμα και αν δεν ισχύουν όλα (για παράδειγμα η ευρωπαϊκή απογοήτευση που αναφέρει. Δεν τακτοποιούν τις οφειλές τους για χρόνια, όχι τον τελευταίο μήνα) το γεγονός πως φίλοι της ομάδας (δεν είναι προφανώς μόνος ο Ξένιος, είναι αρκετοί) έχουν αυτή την άποψη, δίνει τροφή για προβληματισμό.

1) Υπάρχει κρίση, στέρεψαν τα οικονομικά των οικογενειών.

2) Γιατί να είσαι μέλος όταν δεν πραγματοποιούνται οι εκλογικές συνελεύσεις και όταν οι αποφάσεις παίρνονται ερήμην των μελών? Όταν ξεκινήσαμε από τον Αύγουστο με ανακοινώσεις για Εκλογική, μόνο και μόνο για να καταλήξουμε τον Μάιο να πούμε ότι δεν είναι ώρα για εκλογές τώρα.

3) Οι απλές αναφορές όσο αφορά τα οικονομικά, δεν ικανοποιούν τον κόσμο. Ήρθαν λεφτά, έφυγαν λεφτά για μεταγραφές, πληρώθηκαν αποζημιώσεις. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και τα μέλη τουλάχιστον να είναι ενήμερα τουλάχιστον κάθε 3μηνία περί των οικονομικών. Όταν μια ομάδα κινδυνεύει από τα κριτήρια, δεν πραγματοποιείς Γενική Συνέλευση μια φορά το χρόνο. Και δεν σε καλύπτει η δημοσιογραφική που πραγματοποιείται για να ενημερωθώ πόσα χρειάζεται η ομάδα για να περάσει τα κριτήρια. Διότι με αυτή τη λογική, όσα ξέρει ο κάθε εχθρός και οπαδός, ξέρω και εγώ που είμαι μέλος. Υπάρχει λόγος να πληρώνω για πληροφόρηση που μπορώ να έχω δωρεάν?

4) Η απογοήτευση από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Ανετοιμότητα της ομάδας, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό κομμάτι, σκορπά απογοήτευση στους οπαδούς.

5) Η απογοήτευση για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε αρκετούς τομείς. Διαχείριση θεμάτων όπως του Μ. Κωνσταντίνου (και ξεκαθαρίζω ότι αναφέρομαι αποκλειστικά στο τρόπο διαχείρισης αλλά και το αλαλούμ που επικράτησε με ονόματα επιθετικών να βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας μόνο τη περίοδο που αναφέρθηκε το όνομα Μιχαλάκης). Πριν Μιχαλάκη και μετά Μιχαλάκη, στέρεψε η πηγή των ονομάτων των επιθετικών. Απλά τώρα κάνουμε αναφορές σε 21χρονους που θα γεμίζουν τον πάγκο.

6) Το να είμαι μέλος, να πληρώνω κάθε μήνα, αλλά ουσιαστικά να είμαι ενήμερος για τα της ομάδας από τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες δεν με καθιστά και τόσο εμπλεκόμενο. Ένα μέλος, πέραν της συνδρομής, αναμένει κάποια πράγματα, ιδιαίτερα την ενημέρωση όσο αφορά τη λειτουργία της ομάδας και του Σωματείου γενικότερα.

Μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι περιλαμβάνομαι στους 275 που πληρώνουν ανελλιπώς. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι μόνο όσοι έχουν τακτοποιημένες τις συνδρομές τους δικαιούνται να παρίστανται στις Συνελεύσεις. Και να γίνεται αναφορά σε αυτές ως προς την παρουσία των μελών. Π.χ. 400 άτομα με τακτοποιημένες συνδρομές, παρόντες στην συνέλευση μάξιμουμ 400 άτομα. Το να πληρώνουν 200 και στις συνελεύσεις να έχει 500, σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω τη συνδρομή. Σταματώ να πληρώνω και συνεχίζω να παρευρίσκομαι στις συνελεύσεις, σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Με τη σημερινή αναφορά, σημαίνει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνο από μέλη έχει διαφυγόντα έσοδα το χρόνο, περίπου 260,000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά τα έχει ανάγκη η ΟΜΟΝΟΙΑ. Είτε να πληρώνουν, είτε να διαγραφούν. Οι μουχτιτζίες και οι VIP’S να γυρευτούν αλλού.