Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νομικό τμήμα: “Η απόφαση είναι υπέρμετρα αυστηρή”

Νομικό τμήμα: “Η απόφαση είναι υπέρμετρα αυστηρή”

img_5275_640x427


Αναφορικά με την χθεσινή απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής (ΔΕ) της ΚΟΠ να επιβάλει στο Σωματείο μας ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια που έγιναν μετά την λήξη του φιλικού αγώνα ΑΡΗ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Πελέντρι στις 11/08/2013 αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει ανακοινωθεί, παρά μόνο η κατάληξη, επομένως δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή της συγκεκριμένης τιμωρίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις, τα γεγονότα και έγγραφα που τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής, κρίνουμε ότι η απόφαση είναι υπέρμετρα αυστηρή και η Δ.Ε. εξάντλησε όλη της αυστηρότητα της στο Σωματείο μας.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο μας καταδίκασε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό, όχι μόνο λεκτικά, αλλά και πρακτικά, αφού ο Πρόεδρος του σωματείου, μέλη της διοίκησης και στελέχη της ομάδας στάθηκαν με ίδιο κίνδυνο, ασπίδα προστασίας του διαιτητή, όπως εξάλλου ο ίδιος αναφέρει στο φύλλο αγώνα.

Δεν διαλάθει επίσης της προσοχής μας ότι η ίδια αυστηρότητα δεν επιδείχθηκε σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλους φιλικούς αγώνες.

Το Δ.Σ. δράττεται της ευκαιρίας για να επαναλάβει ότι οποιαδήποτε μορφή βίας έναντι οποιουδήποτε είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και δεν έχει καμία σχέση με τα πιστεύω και τα ιδανικά που πρεσβεύει το σωματείο μας.
Στο τέλος της ημέρας, όπως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, η βία και η αντιαθλητική συμπεριφορά οδηγεί σε άδικες και εξαντλητικές τιμωρίες για το σωματείο μας, το οποίο αυτή τη περίοδο διεξάγει αγώνα επιβίωσης.

Το Δ.Σ. καλεί τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να προστατεύσουν το Σωματείο και την ομάδα. Είναι έκδηλο ότι η Δ.Ε. θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή τη φετινή χρονιά και είναι φυσικό να παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που θα εκδοθούν στο μέλλον από τη Δ.Ε., αναμένοντας ότι αυτές θα κινηθούν στα ίδια πλαίσια αυστηρότητας.

Επομένως η ευθύνη του κάθε φιλάθλου είναι αυξημένη και ουδείς μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Κανένας φίλαθλος ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που, με μαθηματική ακρίβεια, θα προκαλέσει ζημιά στο σωματείο.

Το ΔΣ θα εξετάσει στην επόμενη συνεδρία του κατά πόσο θα εφεσιβάλει την απόφαση της ΔΕ.