Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Συνεργασία ΠΑΣΠ – ΚΟΠ για τους στημένους αγώνες

Συνεργασία ΠΑΣΠ – ΚΟΠ για τους στημένους αγώνες


Στόχος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι η εξάλειψη του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων καθώς και η καταδίκη όσων εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Για την κοινή προσπάθεια ΠΑΣΠ και ΚΟΠ, πραγματοποιήθηκε σήμερα Συνέντευξη Τύπου, στην οποία, μίλησαν εκ μέρους της ΚΟΠ ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Νικολάου και εκ μέρους του ΠΑΣΠ ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε:

“Οι προσυνεννοημένοι αγώνες αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ποδοσφαίρου σε Παγκόσμιο επίπεδο. Μας απασχολεί πάρα πολύ και νιώθουμε ντροπή κάθε φορά που παραλαμβάνουμε φακέλους από την UEFA. Ως ΚΟΠ, χαιρετίζουμε την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΣΠ και την εκστρατεία που έχει αρχίσει για διαφώτιση των ποδοσφαιριστών, των οποίων οι μαρτυρίες είναι καθοριστικές για εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων. Προτρέπουμε τους ποδοσφαιριστές να καταγγέλουν την κάθε προσπάθεια επηρεασμού τους μέσω της γραμμής επικοινωνίας του ΠΑΣΠ.

Η ΚΟΠ είναι σε επαφή με την UEFA και πρόκειται σύντομα να γίνει και συνάντηση συμβουλευτικού χαρακτήρα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για να δούμε τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε ενώ θα αποταθούμε και σε άλλες Ομοσπονδίες για να δούμε ποιες τακτικές εφαρμόζουν για αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου”.

Η τοποθέτηση του κ. Νεοφυτίδη:
“Ο ΠΑΣΠ έχει συμφωνήσει με την ΚΟΠ όπως προχωρήσουμε σε κοινή εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης των ποδοσφαιριστών για τους προσυνεννοημένους αγώνες, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ήδη, έχουμε αρχίσει επαφές με τους ποδοσφαιριστές και αυτό που έχουμε διαπιστώσει, είναι τη μεγάλη τους όσον αφορά τις ποινές που επιβάλλονται αλλά και πόσο μεγάλη είναι η δική τους ευθύνη, ακόμη και όταν δεν εμπλακούν σε στοίχημα αλλά, δώσουν πληροφορίες για τυχόν απουσίες που θα έχει η ομάδα τους. Οι ποινές αρχίζουν από 40.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα ενημερωθεί προσωπικά λαμβάνοντας φυλλάδιο με κανονισμούς καθώς και ενημέρωση για το τι γίνεται στην Ευρώπη. Οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε το άθλημα του ποδοσφαίρου”.

Να σημειωθεί πως η γραμμή επικοινωνίας για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιθυμούν να καταγγείλουν προσπάθεια επηρεασμού τους ή συμμετοχής τους σε προσυνεννοημένο αγώνα είναι : 22466508, 22466509.

πηγή: cfa