Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πάλεψε, δούλεψε, ανταμοίφθηκε

Πάλεψε, δούλεψε, ανταμοίφθηκε


Μια από τις πολλές συζητήσεις μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ το τελευταίο καιρό, είναι γιατί ο Τόνι Σαβέφσκι επιλέγει  να παίρνει στην αποστολή 18 παίκτες αντί 22 που δικαιούται και να συμπεριλάβει νεαρούς. Όταν ρωτήθηκε ο κόουτς γιατί γίνεται αυτό, προτίμησε να μην απαντήσει ευθέως, με μια κίνηση του όμως χθες έδειξε πως έχει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Κι αν ο Χριστόφορος Χαραλάμπους έχει παίξει ακόμα και εντεκάδα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Γιάννης Χατζηβασίλης ήρθε από την εξωτερική.

Επιστρέφοντας στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήξερε πως τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτόν. Δεν σταμάτησε όμως να δουλεύει σκληρά. Την περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας U21, πετυγχαίνοντας 3 γκολ. Αυτή η βελτίωση και η φόρμα του Παφίτη επιθετικού, δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Σαβέφσκι που θα τον έχει σήμερα στον πάγκο. Αν θα τον χρησιμοποιήσει δεν ξέρουμε, του δείχνει όμως ότι τον βλέπει και αν  δουλεύει σωστά, θα έχει ευκαιρία.

Η σύγκριση του κυπριακού πρωταθλήματος με τα ευρωπαϊκά, δεν είναι τόσο αντικειμενική, όμως είναι πολλά τα παραδείγματα παικτών στο εξωτερικό που διέπρεψαν με την δεύτερη ομάδα και λίγες μέρες μετά πήραν ευκαιρία στην πρώτη. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χθεσινός δήμιος της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ Μπεραίνο. Ξεκίνησε τη σαιζόν όντας παίκτης της ομάδας ρεζέρβων. Ξεχώριζε, πήρε την ευκαιρία του σε ένα παιχνίδι κυπέλλου, εδειξε πως μπορεί και αρχές Σεπτεμβρίου έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό για όλους τους νεαρούς να ξέρουν πως η πρόοδος τους παρακολουθείται.