Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σχετικά με τον…χασοδίκη!

Σχετικά με τον…χασοδίκη!


Γίνεται συνεχώς ντόρος για τις υποθέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με το νόμο και τον τρόπο που τις χειρίζεται ο Χριστόφορος Χριστοφή. Νομικοί δεν είμαστε, δεν μπορούμε να σας πούμε αν είναι καλός ή όχι στη δουλειά του. Εκείνο που πρέπει όμως να τονιστεί, είναι πως πρέπει να κρίνεται αντικειμενικά, όπως κάθε μέλος ενός συμβουλίου.

Τι εννοούμε; Είναι γνωστό ότι στην υπόθεση Οκκά, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου είχε προσλάβει ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο (τα έξοδα του οποίου κλήθηκε να πληρώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση)  για να χειριστεί την υπόθεση. Η απόφαση ήταν υπέρ του Οκκά με την ΟΜΟΝΟΙΑ να πρέπει να του καταβάλει 900 χιλιάδες. Το νομικό τμήμα του σωματείου μας, ανέλαβε την υπόθεση μετά την εκδίκαση και χειρίζεται στην ουσία τις διαπραγματεύσεις για κάποιο διακανονισμό. Παρόμοια, ο Χριστόφορος Χριστοφή ανέλαβε τις υποθέσεις Ρουέδα και Μποουθόν αφού ο Μιλτιάδης Νεοφύτου είχε αποφασίσει πως τα συμβόλαια πρέπει να διακοπούν ανεξαρτήτως κόστους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα έπρεπε και τι δεν θα έπρεπε να κάνει, επαναλαμβάνουμε δεν είμαστε νομικοί. Απλά παραθέτουμε δεδομένα και δεν είναι δυνατόν να του προσάπτεται η αρνητική εξέλιξη για Οκκά. Δεδομένη είναι επίσης η συμβολή του νομικού τμήματος στις θετικές εξελίξεις στα θέματα Μπουρουτζίκα, Φωτόπουλου και Μπάγεβιτς (ζητούσε 600, πήρε 120).

Η κριτική κάνει πάντα καλό. Ο κόσμος είναι εκεί για να “ελέγχει” το εκάστοτε συμβούλιο και τα τμήματα του και οφείλει να το κάνει! Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί, είναι λεπτή η γραμμή της κριτικής και της διαβολής. Ξαναλέμε πως δεν έχουμε τις γνώσεις να κρίνουμε τις κινήσεις του οποιουδήποτε δικηγόρου, σε οποιαδήποτε υπόθεση. Απλά θεωρήσαμε πως πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Να αναφέρουμε επίσης πως ο Χριστόφορος Χριστοφή, εκτός απροόπτου, δεν θα διεκδηκήσει επανεκλογή στο συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.