Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανέβηκε και κέρδισε με τεσσάρα

Ανέβηκε και κέρδισε με τεσσάρα


Σαφώς ανεβασμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ σε σύγκριση με την πρεμιέρα, δεν άφησε κανένα περιθώρια στο Παραλίμνι και κέρδισε άνετα με 4-0. Οι παίκτες του Σαβέφσκι έφτιαξαν σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσαν να πετύχαιναν κι άλλα γκολ. Από την άλλη το Παραλίμνι έφτιαξε κάποιες φάσεις, αλλά βρήκε το Μορέιρα σε ετοιμότητα.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά από την αρχή η ΟΜΟΝΟΙΑ, με εξαιρετικούς τους Ασσίς-Πλατινί. Μόλις στο 1′ ο Πλατινί έδωσε ωραία κάθετη στο Σκέμπρι που δεν έκανε καλό κοντρό. Στο 6′ υπέροχη συνεργασία 4 ποδοσφαιριστών. Σκαραμοτσίνο μπαλιά 30 μέτρων στο Πλατινί που κάνει κοντρόλ και δίνει στον Ασσίς μέσα στη περιοχή. Αυτός κόβει στον Λεάντρο που πλασάρει στην κίνηση, η μπάλα όμως κοντράρει και πάιε κόρνερ. Από το 12 μέχρι το 16, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε 3 σουτ με καλές προϋποθέσεις με τους Σκαραμοτσίνο, Σοάρες και Πλατινί, κανένα όμως δεν έφερε γκολ. Στο 24′ ωραία σέντρα του Ασσίς, κεφαλιά του Σκέμπρι άουτ. Στο 28′ πολύ μεγάλη ευκαιρία που πήγε χαμένη. Ο Γκικίεβιτς έκανε υπέροχο κοντρόλ και πάσα, έβγαλε τετ α τετ τον Ασσίς, όμως ο Νούνο πλάσαρε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πλατινί έδωσε στον Σοάρες, αυτός προσπάθησε να βρει τον μόνο Γκικίεβιτς μέσα στη περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δυνατά πάνω από τον Γκίκι. Στο 33 και το 34 η ΟΜΟΝΟΙΑ ανησύχησε αφού το Παραλίμνι έκανε 2 μεγάλες ευκαιρίες με το Λόπες. Πρώτα το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ζοάο Πάολο, ενώ στη συνέχεια η πλάσα του σε τετ α τετ έφυγε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, το σκορ άνοιξε για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Πλατινί έκανε καταπληκτική κάθετη στον Ασσίς, αυτός προσπάθησε με το κεφάλι να βρει τον Γκικίεβιτς όμως η μπάλα πήγε πίσω από τον Πολωνό και ο επερχόμενος Σκέμπρι από κοντά σκόραρε! Από κει και πέρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε 3 φορές, όμως το σουτ του Σοάρες στο 38 έφυγε άουτ, αυτό του Σκέμπρι στο 40 αποκρούστηκε από τον Μάστρου, ενώ στην εκπνοή, ο Ζοάο Πάουλο έκανε κεφαλιά άουτ.

Β’ ημίχρονο

Ακόμα καλύτερο το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 49′ ο Σκέμπρι πάλεψε μια χαμένη μπαλιά, κέρδισε, έδωσε στο Λέο με τακούνι και ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-0. 5 λεπτά αργότερα, ο Σοάρες έπιασε μακρινό σουτ, απέκρουσε ο Μάστρου και ο Γκικίεβιτς στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα να γλύψει το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα υπέροχος συνδυασμός Ασσίς-Σκάρα, ο Γάλλος έκανε το γύρισμα και ο Γκικίεβιτς με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα και πάλι λίγο άουτ. Από το σημείο αυτό το Παραλίμνι ανέβηκε και έφτιαξε 2-3 καλές φάσεις, βρήκε όμως τον Μορέιρα σε ετοιμότητα, αφού ο Πορτογάλος τις εξουδετέρωσε. Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ! Στο 85′ το Παραλίμνι προσπάθησε να παίξει τεχνητό οφσάιντ και το πλήρωσε, αφού ο Τέιλορ έδωσε πάρε βάλε πάσα στον Γκικίεβιτς που σκόραρε! Στο 86, ο Τέιλορ ελίχθηκε πολύ ωραία, έδωσε στον Χοσέ Θερβέρα που έβγαλε μπαλιά ξυράφι και στο δεύτερο δοκάρι ο Πλατινί έκανε το 4-0! Το 4-0 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά

Ο αντίπαλος ήταν σαφώς χαμηλότερου επιπέδου από την Ανόρθωση, αλλά το ανέβασμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν προφανές. Η νίκη δίνει την ευκαιρία στην ομάδα να ηρεμήσει, να συνεχίσει την δουλειά και να ανεβεί. Η συνέχεια είναι δύσκολη, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ μεγάλη ομάδα.