Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το θέμα είναι η σταθερότητα

Το θέμα είναι η σταθερότητα

img_8690


Τους δύο μισθούς που τους οφείλονται για φέτος θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του σωματείου. Παράλληλα οι παίκτες που ήταν πέρσι στο ρόστερ, θα πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους. Τα νέα είναι βέβαια καλά και αναμένεται πως θα προσφέρουν ηρεμία για κάποιο διάστημα. Δεν είναι όμως αρκετά.

Εκείνο που δεν κατάφερε το συμβούλιο να προσδώσει στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παρότι ο κόσμος έκανε υπέρβασεις στις υπερβάσεις, είναι σταθερότητα. Εντάξει, αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως είναι δύσκολοι καιροί για όλους και ότι οι χορηγοί καθυστέρησαν να πληρώσουν. Πριν από 1,5-2 μήνες όμως, η ΟΜΟΝΟΙΑ πώλησε δύο υπερπολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, με το άθροισμα των ποσών πώλησης τους να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο. Αν τέτοιες πωλήσεις δεν έφεραν ροή χρήματος, τι μπορεί να τη φέρει;

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Μας ενοχλεί αφάνταστα, που σε περιόδους που η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά, οι φήμες που βγαίνουν γύρω της θα μπορούσαν να ξεπεράσουν σε τηλεθέαση και την “Καλημέρα Ζωή” αν γίνονταν ταινία. Είναι για αυτό που λέμε ξανά και ξανά πως απαιτείται καταρχάς διαφάνεια στα σχετικά με χρήματα και τεχνικός διευθυντής, άνθρωπος του ποδοσφαίρου δηλαδή, στα σχετικά με τον προγραμματισμό και το αγωνιστικό γενικότερα.

Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, πέραν προφανώς από την ποιότητα των παικτών και του τεχνικού τημ, σημαντικό ρόλο παίζει η σταθερότητα, η ασφάλεια, η ηρεμία. Αν θέλεις πρωτάθλημα, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις.