Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σαβέφσκι: “Σε υψηλό επίπεδο για να κερδίσουμε τον Απόλλωνα” (vid)

Σαβέφσκι: “Σε υψηλό επίπεδο για να κερδίσουμε τον Απόλλωνα” (vid)

image


Πολλά και ενδιαφέροντα από το Τόνι Σαβέφσκι στη διάσκεψη τύπου. Ο κόουτς, ζήτησε υπευθυνότητα, πάθος και δίψα από τους παίκτες του, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Απόλλωνα καλή ομάδα. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει πως ο αντίπαλος πρέπει να ανησυχεί για τους παίκτες μας, παρά εμείς για τους δικούς του.

Τόνι Σαβέφσκι: “Έχουμε ντέρμπι με ένα αντίπαλο που το τελευταίο διάστημα παίζει καλό ποδόσφαιρο συμμετέχει και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε σε πολύ ψηλό επίπεδο. Να έχουμε υπευθυνότητα και να έχουμε περισσότερο πάθος και δίψα για τη νίκη γιατί είναι ένας αντίπαλος που έχει καλή ομάδα και καλές μονάδες”.

Ερωτήσεις/απαντήσεις:

Προβλήματα αγωνιστικά
Δεν έχουμε προβλήματα, μόνο κάποια ψηλοπροβλήματα, ο Μεγκόλο, και με άλλους μικροπροβλήματα αλλά για αυτά σας ενημερώνουμε.

Ο αντίπαλος είχε μεσοβδόμαδα παιχνίδι, θα παίξει με κούραση
Δεν μπορούμε να μιλούμε για κούραση, είναι πρώτος αγώνας σε 2 εβδομάδες, τώρα ξεκινάνε τα πρωταθλήματα και υποχρεώσεις, δεν μπορούμε να μιλάμε για ατού, κάνανε και εχτές ροτέισον, έχουνε το βάθος.

Έχει βάθος ο Απόλλωνας, λογικά θα έχουν αλλαγές, να περιμένουμε και από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλαγές;
Και εμείς έχουμε βάθος, τώρα αν θα κάνουμε αλλαγές είναι άλλο θέμα…

Στον αγώνα με την ΕΝΠ η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε την ουσία αλλά δεν ήταν τόσο καλή
Το καλό και το κακό πρόσωπο είναι ο καθένας όπως το βλέπει. Με την Ανόρθωση ήμασταν κακοί αλλά μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα αλλά είχαν μεγαλύτερο πάθος και δίψα. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στο πώς θα μπούμε στο παιχνίδι, να βρούμε το κίνητρο για να αντιμετωπίσουμε τον Απόλλωνα.

Μεσοεπιθετικά η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία αλλά πίσω είχε κάποια προβλήματα…
Μας προβληματίζει, πρέπει να βρούμε κίνητρα για να λειτουργούμε και αμυντικά όπως μεσοεπιθετικά. Πρέπει να είμαστε και αμυντικά περισσότερο σαν συμπαγής ομάδα.

Βλέπετε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, τονίσατε. Τώρα υπάρχουν πολλά ντέρμπι μαζί, όπως πέρσι που χάθηκαν πολλοί βαθμοί και η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε πίσω…
Ο κάθε ένας θέλει το καλύτερο, να κερδίζει, να παρουσιαστείς έτοιμος . Οι υπόλοιποι μπορεί να έχουν καλύτερο πρόγραμμα, δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση. Πρέπει να βρούμε ισορροπία στις επιτυχίες και στα κακά αποτελέσματα.

Αυτό που βγαίνει στο γήπεδο σας αρέσει, είναι η ομάδα που εσείς στήσατε…
Πάντα περιμένεις καλύτερα και περισσότερα, ο χρόνος ελπίζω να δουλέψει, και σε κάθε κακό αποτέλεσμα να μην υπάρχει κακή αντιδράς. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα ήταν πολύ κακή όταν ήρθα πέρσι, δεν ήταν πάντα σε τόσο ψηλό επίπεδο για τα δεδομένα που είναι ως ΟΜΟΝΟΙΑ. Το αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο αλλά και η διαχείριση μετά σε ‘όλα αυτά που ακολουθούν.

Θα προσαρμοστείτε ανάλογα με κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές όπως ο Σαγκόι για να τους αντιμετωπίσετε;
Και εμείς έχουμε παίκτες που ο αντίπαλος πρέπει να προσαρμοστεί σε εμάς. Χωρίς να είμαστε αλαζόνες. Αν εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε τον αντίπαλο μια φορά αυτός πρέπει να μας σκέφτεται 2 φορές.

Θα επανέλθει ο Εφραίμ;
Είπαμε έχουμε και εμείς βάθος στο πάγκο οπότε θα δούμε τη τελευταία στιγμή.

Παίρνετε 18 ποδοσφαιριστές αλλά μπορείτε για 22, αυτό δείχνει κάτι, θεωρείτε ότι δεν είναι αναγκαίο να υπάρχουν περισσότεροι ποδοσφαιριστές;
Έχουμε κάνει τις επιλογές μας, αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερους θα πάρουμε, ο καθένας βλέπει τα δεδομένα, είναι δικιά μου φιλοσοφία.

Αν κάποιοι νεαροί ήταν στο πάγκο θα λειτουργούσε υπέρ τους;
Δεν μπορώ να σας δώσω τη σωστή απάντηση, γιατί ίσως να μην θέλω να σας τη δώσω. Είναι δικιά μου επιλογή, τη μια παίρνω 18 την άλλη μπορεί να πάρω περισσότερους, δεν εξυπηρετεί το ίδιο το παιχνίδι πιστεύω.

Το περσινό με το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση, από τις 2 πρώτες αγωνιστικές ποια η άποψη σας για το φετινό;
Τίποτα δεν είναι το ίδιο, από το χθες δεν είναι, κάθε ημέρα αλλάζει, πάντα αλλάζουμε τα δεδομένα. Είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουμε, θα είναι οι ίδιες ομάδες για πρωταθλητισμό πιστεύω, όσο περνά το πρωτάθλημα μπορεί να ξεχωρίσουν κάποιοι.