Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Είναι και αυτές οι συγκρίσεις…

Είναι και αυτές οι συγκρίσεις…

ma_04136


Δεν είμασταν ποτέ υπέρ της φιλοσοφίας “να παίζουν μόνοι οι Κύπριοι” ή να έχουν προνομιακή μεταχείριση οι Κύπριοι. Ούτε θα κάνουμε ποτέ υποδείξεις σε οποιονδήποτε προπονητή, άποψη μας είναι πως αυτός ξέρει καλύτερα και πως πρέπει να παίζουν πάντα οι καλοί, ανεξάρτητα από την εθνικότητα. Οι συγκρίσεις όμως με τον χθεσινό αντίπαλο μας, πληγώνουν.

Αφήνουμε έξω τον αρχηγό τους Μερκή και το Βασιλείου που είναι μεγαλύτερος. Στην βασική εντεκάδα του Απόλλωνα ξεκίνησαν χθες οι Στυλιανού και Κωνσταντίνου. Τον δεύτερο τον μάθαμε πέρσι, τον πρώτο τον ακούσαμε πρώτη φορά πριν μια βδομάδα, όταν αντικατέστησε τον Ντανανάε. Όταν πέρσι ο Απόλλωνας έμεινε εκτός στόχων, χρησιμοποίησε κι άλλους.

Δεν είναι θέμα Σαβέφσκι, ας το κάνουμε ξεκάθαρο. Είναι πολύ περισσότερο θέμα της “ασφάλειας” που νιώθει ο εκάστοτε προπονητής να ξεκινήσει με μικρούς Κύπριους. Πολιτική ή φιλοσοφία προώθησης νεαρών της Ακαδημίας, δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον να ένιωθε άνετα ο όποιος τεχνικός να προωθήσει παίκτες. Αλλάξαμε 10 προπονητές, φτάσαμε μέχρι τον ειδικό στην ανάδειξη ταλέντων Τόνι, το θέμα είναι όμως, νιώθει την ασφάλεια ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ρισκάρει με έναν από τους μικρούς και να μην δεχθεί ισοπεδωτική κριτική εκ των έσω αν χάσει βαθμούς; Γιατί ο Σαβέφσκι όταν πέρσι ένιωθε ασφάλεια, ξεκίνησε τον Φιλιώτη και το Χριστόφορο, έπαιξε 11 παιχνίδια βασικό το Χάρη, έδωσε και χρόνο στο Ρουσιά.