Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κορυφαίος σαν αντι-Μάρκο ο Ζοάο Πάουλο

Κορυφαίος σαν αντι-Μάρκο ο Ζοάο Πάουλο

1021972


Από τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν απέκτησε άλλο καθαρό αμυντικό χαφ, όλοι ξέραμε πως οι λύσεις όταν απουσιάζει ο Μάρκο Σοάρες, θα πρέπει να δοθούν από το υφιστάμενο ρόστερ. Ο Τόνι Σαβέφσκι χρησιμοποίησε χθες σε αυτό το ρόλο τον Ζοάο Πάουλο Αντράντε, ένα ποδοσφαιριστή που έπαιξε τη θέση ακόμα και σε ομάδες μεγαλύτερων απαιτήσεων όπως η Πόρτο.

Ο Ζοάο Πάουλο φυσικά, απέδωσε σε υψηλό επίπεδο, ήταν κάτι αναμενόμενο αφού και δύναμη έχει και ταχύτητα έχει και μπάλα ξέρει. Ο Πορτογάλος ήταν ο κορυφαίος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έκοβε και έραβε, υπενθύμισε πως μπορεί να άνετα να παίξει το ρόλο και είναι μάλιστα ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει βασικός σαν αμυντικός χαφ, δεν είναι απλά μια εναλλακτική λύση.

Δυστυχώς όμως στη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ, σχεδόν σε κάθε θετικό στοιχείο που καταγράφεται, ακολουθεί ένα “αλλά”. Σε αυτή την περίπτωση είναι “αλλά τι γίνεται με την άμυνα;”. Με το Σαβέφσκι να είναι ήδη προβληματισμένος από τα πολλά λάθη και την αδυναμία μέχρι στιγμής να βρεθεί χημεία στα μετόπισθεν, η μετακίνηση του πιο έμπειρου και ποιοτικού αμυντικού στα χαφ, μάλλον πιο δύσκολα κάνει τα πράγματα. Οι αμυντικοί πρέπει να ανεβούν άμεσα, πρώτον για να δώσουν ασφάλεια και δεύτερο για να δώσουν ευελιξία στο Σαβέφσκι.