Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τροφή για σκέψη, για το όποιο επόμενο συμβούλιο

Τροφή για σκέψη, για το όποιο επόμενο συμβούλιο

sam_0223


Από τη στιγμή που το συμβούλιο θα έχει την τωρινή του σύνθεση μόνο για άλλες 25 μέρες, τα όσα αναφέρουμε πιο κάτω είναι αδύνατο να υλοποιηθούν από αυτό. Απευθυνόμαστε έτσι στο επόμενο συμβούλιο όποιο και αν είναι αυτό, από όποιους και αν απαρτίζεται.

Αρνηθήκαμε πεισματικά να αναπαράξουμε φήμες και δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε τώρα. Θεωρούμε όμως, πως η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη στιγμή, πληρώνει την αδυναμία ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά τα τελευταία 4 χρόνια, να αντιληφθούν την ανεπάρκεια τους στα πόστα που ανέλαβαν. Προσοχή, δεν κατηγορούμε τις προθέσεις, εκείνο που λέμε είναι πως όταν είσαι η ΟΜΟΝΟΙΑ, πρέπει να λειτουργείς με πλήρη επαγγελματισμό, με τους καλύτερους και πιο κατάλληλους στη χώρα για την κάθε δουλειά. Τον προγραμματισμό για παράδειγμα, πρέπει να τον κάνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Τα πιο κάτω ερωτήματα λοιπόν, ελπίζουμε να αποτελέσουν τροφή για σκέψη, για αυτούς που θα αναλάβουν σε 25 μέρες:

1) Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να διαχειριστούμε τις καταστάσεις στο Ηλίας Πούλλος, αν υπήρχε καταξιωμένος τεχνικός διευθυντής; Πόσο πιο ομαλά θα κυλούσε ο προγραμματισμός; Θα υπήρχαν με την ίδια συχνότητα φήμες για μίζες και ιστορίες για μάνατζερς, αν υπήρχε ξένος, καταξιωμένος τεχνικός διευθυντής; Και επειδή ξέρουμε πως έχει κόστος, να αναφέρουμε πως παρά την θέση να αναλαμβάνουν μέλη του συμβουλίου ( έστω υπό άλλον τίτλο) που προφανώς δεν έχουν τις γνώσεις, ή ουρανοκατέβατοι έμμισθοι με προϋπηρεσία στη ΜΕΑΠ και την Αλκή, θα προτιμούσαμε να γίνει δοκιμή με άνθρωπο του ποδοσφαίρου ΔΙΚΟ ΜΑΣ, όπως για παράδειγμα ο Ράουφμαν ή ο Κωστάκης Καϊάφας.

2) Πόσο θα ήταν το ποσοστό αποτυχίας των μεταγραφών μας, αν υπήρχε οργανωμένο τμήμα σκάουτιγκ και δίκτυο με πρώην ποδοσφαιριστές μας στην Ευρώπη;

3) Σε ποια θέση θα είμασταν επικοινωνιακά, αν δεν διέρρεε και η τελευταία πρόταση που λέγεται, μετά από κάθε συνεδρία του συμβουλίου; Θα το πούμε κι ας σχολιαστούμε, ο Παύλος Χρυσάνθου έχει πληρώσει πολλές φορές ως υπεύθυνος επικοινωνίας, την ανευθυνότητα συναδέλφων του. Περνάει γραμμή στο συμβούλιο για κάτι συγκεκριμένο και στην μια ώρα, λένε άλλα στα δικά τους ΜΜΕ (ο κάθε ένας στους δικούς του) με αποτέλεσμα να εκτίθεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό. Ο Χρυσάνθου πληροφοριακά, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε εναντίων της απομάκρυνσης Σαβέφσκι. Ως υπεύθυνος επικοινωνίας όμως όφειλε να μεταφέρει την γραμμή του συμβουλίου ότι “δεν τέθηκε θέμα Σαβέφσκι”. Δυο ώρες μετά, όλοι μιλάνε για βέβαια απομάκρυνση του Τόνι και το συμβούλιο αποφασίζει έκτακτη συνεδρία. ΗΜΑΡΤΟΝ.

4) Πόσο περισσότερα θα ήταν τα έσοδα του σωματείου, αν στο τμήμα μάρκετιγκ δίνονταν τα κατάλληλα εφόδια να δουλέψει; Το λέμε γιατί ξέρουμε πως και διάθεση έχουν και ιδέες και κόσμο να δουλεύει εθελοντικά κάποιες φορές. Στον πόλεμο με νεροπίστολα τους στέλνουμε όμως.