Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σπουδαία πρόκριση για τους νεαρούς μας

Σπουδαία πρόκριση για τους νεαρούς μας

Με τον αριθμό 6 και το περιβραχιόνιο ο Φιλιώτης © cfa

Ιστορική πρόκριση για την Εθνική Νέων μέσα στην Τσεχία, με τους δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέα Παναγιώτου Φιλιώτη και Παναγιώτη Θεράποντος να αγωνίζονται βασικοί. Στο σημερινό αγώνα η Εθνική Νέων κέρδισε με 7-0 το Γιβραλτάρ, φτάνοντας τους 4 βαθμούς στον όμιλο, όσους και η Κροατία, αλλά η Κύπρος ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση λόγω επίτευξης περισσοτέρων τερμάτων, 10 στο σύνολο έναντι 9 των Κροατών. Η Εθνική Νέων προκρίνετε στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τρίτη σερί χρονιά!


Βασικοί όπως είπαμε ξεκίνησαν στο παιχνίδι οι δύο πράσινοι, όπως και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, με το Φιλιώτη να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι και το Θεράποντος να γίνετε αλλαγή στο 64ο λεπτό. Ο Θεράποντος ήταν αυτός που πέτυχε το 2-0 για την Κύπρο στο 22ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό προηγούμενος είχε πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Θεράποντος παίζοντας στο αριστερό φτερό της επίθεσης ήταν διαρκώς κινούμενος κίνδυνος για την αντίπαλη εστία, ενώ ήταν ο μόνιμος εκτελεστής των κόρνερ που κέρδιζε η Εθνική Νέων από τα οποία προήλθαν κάποιες καλές ευκαιρίες για την Κύπρο. Ο άλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας και μέλος της Εθνικής Νέων, Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού έβγαλε το τρίτο του σερί 90λεπτό, έχοντας και αυτός καλή παρουσία στην αναμέτρηση. Ο Φιλιώτης αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, ενώ δέχθηκε και μία κίτρινη κάρτα στ 54ο λεπτό για φάουλ πάνω σε ποδοσφαιριστή του Γιβραλτάρ.

Στο παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Φάνος Κατελάρης που φέτος παίζει στην Αλκή ως δανεικός από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Κατελάρης ήταν αυτός που έδωσε την Ασίστ στο Θεράποντος για να σκοράρει, ενώ είχε και ο ίδιος μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 40ο λεπτό.