Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καλώς την κι ας άργησε

Καλώς την κι ας άργησε

ns018565


Μια ΟΜΟΝΟΙΑ με διάθεση, πάθος και δίψα για το τρίποντο, πήρε δίκαιη επί μιας απαιτητικής ΑΕΚ. Ο Σκέμπρι ήταν ο χρυσός σκόρερ, με το Μαλτέζο διεθνή να πετυχαίνει άλλο ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έπιασε ακόμα το ταβάνι των δυνατοτήτων της, είχε όμως μεγάλη ανάγκη αυτό το τρίποντο και θα τη βοηθήσει.

Α’ ημίχρονο

Αρκετά καλή η ΟΜΟΝΟΙΑ, σκόραρε μάλιστα και ένα γκολ, αλλά σκορ ημιχρόνου 0-0! Οι πράσινοι μπροστά στο κοινό τους ήταν ανεβασμένοι και είχαν την κατοχή υπέρ τους. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε μόνο στο τέλος. Στο 6′ ο μαχητικός Γκικίεβιτς πίεσε το Νέγκρι που έκανε το λάθος, όμως ο Σκέμπρι δεν μπόρεσε να σουτάρει στην κενή εστία. Στο 8′ Μαργκάσα και Σκέμπρι συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Ρενάτο έκανε το σουτ, όμως ο Νέγκρι απέκρουσε. Στο 14′ ένα τακουνάκι του Ασσίς μετά από μπαλιά του Εφραίμ πέρασε άουτ, ενώ στο 22′ ο Εφραίμ έγινε ξανά απειλητικός όταν μετά από ωραία ενέργεια έπιασε δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Νέγκρι. Στο 33′ ο Κυριάκου έκανε μπαλιά από δεξιά, ο Σκέμπρι σουτ στη κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκικίεβιτς έκλεψε τη μπάλα, ντρίπλαρε το Μαραγκό και έκανε γύρισμα, πριν τον Ασσίς όμως απέκρουσε ο Καταλά. Στο 37′ η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε όμως το γκολ δεν μέτρησε. Μπαλιά του Κυριάκου από δεξιά, ο Σκέμπρι στόπαρε και σούταρε νικώντας το Νέγκρι, όμως ο Ψευδιώτης έδωσε χέρι! Το ριπλέι δεν τον δικαίωσε! Στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ απείλησε εις διπλού. Πρώτα ο Λουσέρο έκανε γύρισμα όμως ο Μορέιρα άπλωσε το κορμί του προ του Πιντάδο που δεν μπόρεσε να σκοράρει και 1 λεπτό αργότερα, ένα σουτ του Σκοπελίτη έφυγε μόλις άουτ, μετά από επέμβαση του Ζοσέ.

Β’ ημίχρονο

Μόλις στο 47′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Νούνο έβγαλε την ομάδα στον αιφνιδιασμό, η μπάλα έφτασε στον Σκέμπρι που σούταρε άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα στο 50′ με τον Ρέινα να μπαίνει επικίνδυνα στη περιοχή, να κάνει εξαιρετικό σουτ και να αναγκάζει τον Μορέιρα σε μεγάλη απόκρουση. Από το σημείο αυτό και για 10 λεπτά, άρχισε ένα ανεπανάληπτο κρεσέντο λαθών του Ψευδιώτη που εκνεύρισε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Τελικά όταν ηρέμισε, η ομάδα σκόραρε. Ο Σοάρες έβγαλε στον Σκέμπρι, ο ΜΑλτέζος στόπαρε και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων! 1-0! Στο 68′ Ο Γκίκι μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, το τέλειωμα του όμως δεν ήταν καλό. Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς φάσεις, ήρθε μια πολύ μεγάλη για την ΑΕΚ. Ο Μεγκρελεσβίλι μπήκε μόνος στη περιοχή, πλάσαρε το Μορέιρα, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα μπορούσε να τελειώσει το ματς όμως το σουτ του Εφραίμ απόκρουσε ο Νέγκρι σε κόρνερ. Στο 86′ ο Πλατινί μπήκε επικίνδυνα στη περιοχή, το γύρισμα του όμως ανακόπηκε πριν φτάσει η μπάλα στον Γκίκι. Στην εκπνοή, χρειάστηκε η τεράστια κλάση του Μορέιρα για να έρθουν οι βαθμοί. Ο Μεγκεελεσβίλι σέντραρε, ο Μυτίδης έπιασε κεφαλιά στο 1 μέτρο και ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο νησί, απέκρουσε και κράτησε όρθια την ΟΜΟΝΟΙ!

Συμπερασματικά

Το ανέβασμα ήρθε, όπως και η νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες του Σαβέφσκι είχαν σαφώς μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια από τα προηγούμενα παιχνίδια και παρότι δεν έπιασαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, ήταν ανεβασμένοι. Τώρα πρέπει να κτίσουν στη νίκη τους, να συνεχίσουν να ανεβαίνουν γιατί τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα τους.