Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στην Βραζιλιά ο Τσε γίνεται φανέλα!

Στην Βραζιλιά ο Τσε γίνεται φανέλα!


Ένα πολύ ωραίο άρθρο που μας αφορά άμεσα, έχει αναρτήσει σήμερα η Άντρια Χήρα. Ενώ στην Κύπρο η ΟΜΟΝΟΙΑ τιμωρείται επειδή οπαδοί της είχαν κασκόλ και φανέλες του Τσε Γκεβάρα στη κερκίδα, στην Βραζιλία ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μαντουρέιρα, επέλεξε στις εμφανίσεις του να είναι πάνω και ο Τσε.

Διαβάστε το κομμάτι πιο κάτω τους λόγους της επιλογής αυτής και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα !

Της Άντριας Χήρα, balla.com.cy

Μπορεί στην Κύπρο η Ομόνοια να τιμωρείται κάθε φορά που οι οπαδοί της αναρτούν πανό στην κερκίδα από τον Αργεντινό επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρια, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε όλες τις χώρες.

Συγκεκριμένα στην Βραζιλία ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μαντουρέιρα, επέλεξε στις εμφανίσεις του να είναι πάνω και ο Τσε. Διαβάστε γιατί ο σύλλογος του Ρίο ντε Τζανέιρο προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Η άγνωστη Μαντουρέιρα, ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο, προκαλεί εντύπωση με τις εμφανίσεις της στο γήπεδο. Οι διοικούντες την ομάδα είχαν την έξυπνη ιδέα να τυπώσουν στις φανέλες την εικόνα ενός θρυλικού προσώπου.

Η μορφή του Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα φιγουράρει στις καινούργιες εμφανίσεις του συλλόγου. Ο ίδιος έτρεφε άλλωστε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Προς το παρόν τις εμφανίσεις θα φοράει μόνο η ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα “futbol 7”. στο οποίο κάθε ομάδα έχει επτά ποδοσφαιριστές.

Η Μαντουρέιρα θέλει να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο μια ιστορική επέτειο. Πριν από πενήντα χρόνια η ομάδα της Μαντουρέιρα ταξίδεψε στην Κούβα, ο Γκεβάρα επισκέφθηκε και γνώρισε τα μέλη της ομάδας.