Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τόνι Σαβέφσκι: “Θέλει πολύ προσοχή η Σαλαμίνα”

Τόνι Σαβέφσκι: “Θέλει πολύ προσοχή η Σαλαμίνα”

image


Πάντα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το φαβορί σε ένα αγώνα, όμως το αποτέλεσμα του εξαρτάται από την δική της απόδοση. Αυτό τόνισε σήμερα στην δημοσιογραφική του διάσκεψη ο Τόνι Σαβέφσκι. Ο Σκοπιανός τεχνικός μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι.

Ζωντανά από το συνεδριακό του ΓΣΠ, η διάσκεψη του Τόνι Σαβέφσκι ενόψει του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα.

Τόνι Σαβέφσκι: Έχουμε τη Νέα Σαλαμίνα την Κυριακή, στα τελευταία της παιχνίδια έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, θα είναι δύσκολο το έργο μας, έχει καλή άμυνα και επίθεση. Θέλει πολύ προσοχή, σεβασμό αλλά χωρίς φόβο. Είμαστε φαβορί αλλά μερικές φορές αυτό στα χαρτιά δεν παίζει κανένα ρόλο. Ελπίζουμε να είμαστε στα επίπεδα που θέλουμε και να πάρουμε τους 3 βαθμούς.

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Πρώτη φορά σας ακούμε να λέτε είμαστε φαβορί. Νιώθετε περισσότερη αισιοδοξία:
Πάντα είμαστε φαβορί αλλά εγώ δεν το χρησιμοποιώ, και όταν δεν πάμε καλά πάντα είμαστε φαβορί είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και όσο μπορούμε προσγειωμένοι, απλώς το χρησιμοποίησα πρώτη φορά.

Τι άλλαξε αυτό το διάστημα και βελτιώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ;
Δεν άλλαξε τίποτε. Ήρθαν οι φάσεις σκοράραμε και πήραμε τα παιχνίδια, ελπίζουμε να έχει συνέχεια αυτό. Πολλές φορές αλλάζει αυτό. Πρέπει όμως να μην απογοητευόμαστε εύκολα και ούτε να ενθουσιαζόμαστε εύκολα. Όχι μόνο η ομάδα αλλά και ο κόσμος

Βλέπουμε περισσότερο πάθος τώρα από τους παίκτες
Έχει μια δόση αλήθειας αυτό…

Η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική πριν ένα μήνα, κάποιοι ήθελαν να αποχωρήσετε εσείς, τώρα λένε ότι πως η ομάδα παίζει πολύ καλά, νιώθετε αυτή την αλλαγή που ακούγετε;
Να μην αλλάζουμε εύκολα την κρίση μας, και να μην καταδικάζουμε εύκολα, για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Μετά από μια επιβλητική νίκη, τι θα κάνετε για να μην παρασυρθεί το κλίμα;
Προσγειωμένα, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν γίναμε σούπερ ομάδα και σταθερή, πρέπει να σταθούμε σε αυτό το επίπεδο και για να τα καταφέρουμε πρέπει να μένεις προσγειωμένος αλλά και να μην κλαίμε τόσο.

Οι ποδοσφαιριστές είναι προσγειωμένοι;
Ναι δεν πιστεύω πως άλλαξε κάτι

Ο κόσμος συζητά για ένα εύκολο πρόγραμμα, βλέπει μπροστά, έχετε να πείτε κάτι;
Είναι πάρα πολύ καλό ο κόσμος που σπρώχνει τον εαυτό τα και την ομάδα, όμως πολλές φορές αυτό είναι παγίδα, γιατί από εκεί έρχεται η στενοχώρια και η πίκρα, όταν λες ότι είμαστε φαβορί και έπρεπε να κερδίσω τη Σαλαμίνα, όμως η Σαλαμίνα κέρδισε δύο φαβορί. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια αλλά πρέπει να βλέπουμε πιο προσγειωμένα

Να περιμένουμε αλλαγές; Ή ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει;
Στέκει και το ένα και το άλλο…

Το γκολ δεν είναι θέμα σεντερ φορ και μόνο; Είναι οξύμωρο να βάζεις 6 γκολ και να μην βάζει ο επιθετικός σας;
Υπάρχουνε ομάδες που δεν έχουνε κλασικό σεντερφορ. Απλώς δεν έτυχε να βάλει γκολ, έκανε καλή δουλεία ο επιθετικός μας. Και αυτός έχει μερίδιο σε αυτά τα γκολ. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία του (Γκικίεβιτς)

Είναι έτοιμος ο Αλίπιο;
Γενικά όλοι είναι εκεί στο ρόστερ, περιμένουμε από όλους, ακόμη και από αυτούς που δεν ήταν στην αποστολή, είναι καλοί παίκτες αλλά θέλουνε πολύ δουλειά ακόμη

Για την ομάδα Νέων, τους βλέπετε, υπάρχει κάποιο πλάνο;
Ναι, ο Αλίπιο για παράδειγμα πριν δεν είχε πάνω του τα παιχνίδια. Δεν τα στέλνουμε για καψώνια τα παιδιά, προσπαθείς να τους δώσεις παιχνίδια στα πόδια για να είναι μετέπειτα στην αποστολή και στην ενδεκάδα.

Για την αμυντική σας γραμμή, είστε ευχαριστημένος;
Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ και να λέμε ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ και πάμε καλά. Είναι ωραία που δεν δεχτήκαμε και μακάρι να μην δεχτούμε και στα επόμενα 20 παιχνίδια.

Η άμυνα δίνει τίτλους;
Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλους, προς το παρόν να δίνει βαθμούς. Δεν έχουμε κάνει ακόμη τίποτα…

Το ότι είναι πλασματικό το 6-0 με Δόξα
Είναι άδικο για τη Δοξα. Δεν ήταν η ομάδα που έπρεπε να δεχτεί 6 γκολ.

Για την έλευση του Ράινερ στο Ηλίας Πούλλος, να μας πείτε πως βοηθάει την ομάδα και τι διαφορετικό φέρνει;
Τον Ράινερ όλοι τον γνωρίζετε και περισσότερο από εμένα, και μόνο με τη παρουσία του εκεί προς το παρόν βοηθάει, θα βρει τις λύσεις για ότι χρειάζεται να βοηθήσει. Σε πρώτη φάση βοηθάει και μόνο που είναι εκεί. Για πιο μετά θα δούμε

Με την ολοκλήρωση της διάσκεψης ο Α.Δημητρίου ενημέρωσε τα μέσα για την ειδική εκδήλωση στο ΓΣΠ την Κυριακή όπου θα τιμηθεί ο Γιόσεφ Τζούριακ.

image