Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Για αυτούς που έφυγαν

Για αυτούς που έφυγαν


Από χθες συζητιέται έντονα μια δήλωση του Αντρέα Δημητρίου για τους παίκτες που αποχώρησαν ή πωλήθηκαν το καλοκαίρι. Αναφερόμαστε ασφαλώς σε τρεις σημαντικούς παίκτες, τους Χριστοφή, Άλβες και Σπούγκιν. Για τον Σπούγκιν θεωρούμε πως ναι, έχει ευθύνη και η διοίκηση, έχει και ο Σαβέφσκι που δεν επέμεινε στο θέμα. Όσον αφορά τον Άλβες, είναι γνωστά τα δεδομένα με το υψηλό συμβόλαιο και μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε και αν μπορούσε να γίνει η (μεγάλη) υπέρβαση ή όχι. Ο Τζίμης όμως είναι ξεχωριστό κεφάλαιο.

Καταρχάς, πρόκειται για τον αγαπημένο παίκτη της κερκίδας, ειδικά την περσινή χρονιά. Ήταν μέχρι το καλοκαίρι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Μια ομάδας όμως, καταχρεωμένης, με σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επωφελήθηκε από τη πώληση του με ένα μεγάλο ποσό, σε μια στιγμή που το είχε τεράστια ανάγκη. Φυσιολογικό είναι να έχασε αγωνιστικά από την κίνηση, δεν βρίσκεις κάθε μέρα Χριστοφή, με τα δεδομένα της στιγμής εκείνης, ήταν δύσκολο να τον κρατήσει. Χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το θέμα:

“Η ΟΜΟΝΟΙΑ επωφελήθηκε οικονομικά από την πώληση του Χριστοφή, σε μία περίοδο που το είχε μεγάλη ανάγκη. Η διοίκηση τότε είχε απορρίψει κάποιες προτάσεις που δέχτηκε για τον παίκτη, κάτι που έδειξε ότι παρά την ανάγκη που υπήρχε στο οικονομικό, δεν ήθελε να ξεπουλήσει τον παίκτη. Επίσης, η πρόταση της Σιόν αποτελούσε για τον Χριστοφή μία καλή προοπτική, σε ενα πρωτάθλημα που μπορεί να αποτελέσει το σκαλοπάτι για να πάει και παρακάτω. Εκτιμούμε και πάντα θα αγαπάμε τους παίκτες που χάσαμε πέρσι, όμως τώρα έχουμε άλλους ποδοσφαιριστές που καλό θα είναι να τους στηρίξουμε με ολές μας τις δυνάμεις. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να μένεις στο χθες, είτε σε αυτο έχεις επιτυχίες, είτε αποτυχίες. Κρίνεσαι πάντα για το σήμερα και επιβάλλεται καθημερινά να παρουσιάζεσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου”.

Όπως και να έχει, μακάρι μια μέρα ο Χριστοφή να ξαναβάλει τριφύλλι στο στήθος, εκτιμά την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της, όσο τον εκτιμούν, όλοι αντιλαμβάνονται πόσο βοήθησε το σωματείο τόσο με την απόδοση του, όσο και με τη στάση του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για μεταγραφή του. Αυτή τη στιγμή όμως, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τους παίκτες που είναι τώρα στο ρόστερ. Και οι ίδιοι βέβαια πρέπει να έχουν την εξέλιξη του Δημήτρη σαν πρότυπο τους.