Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γκίκι: “Στόχος όλων το 21ο πρωτάθλημα”

Γκίκι: “Στόχος όλων το 21ο πρωτάθλημα”

sak_9126


Σε πολωνικό μέσο μίλησε ο επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ούκας Γκικίεβιτς. Ο Πολωνός άσος απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τη ζωή στην Κύπρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ, την καριέρα του, αλλά και για το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στη Λέγια και τον Απόλλωνα.

“Αυτή την περίοδο δουλεύω σκληρά και βρίσκομαι στο μεγαλύτερο κλαμπ της Κύπρου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει 20 πρωταθλήματα. Πιστεύω έκανα την καλύτερη επιλογή να έρθω εδώ. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι θέλουν πολύ το 21ο τίτλο” ήταν μία από τις δηλώσεις του Γκίκι.

Θα πετύχεις στην Κύπρο όπως ο Σόσιν;
“Τον εκτιμάνε πολύ στην Κύπρο, ακόμα και οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μιλήσαμε παλιά όταν θα γινόταν η μεταγραφή μου. Πιστεύω πως είμαι πολύ μακριά από το να πετύχω όσα κατάφερε ο Σόσιν. Πρέπει να δουλέψω αλλά το πιο σημαντικό, να νικάει η ομάδα μου. Πρώτα απ’ όλα είναι το καλό της ομάδας μου. Ξεκινήσαμε τη σεζόν όχι και τόσο καλά. Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν μας ταιριάζει αυτό”.

Πως τα καταφέρνεις στην Κύπρο;
“Η φίλη μου ήταν στην Κύπρο παλιά (ΑΕΚ). Τα καταφέρνω κάπως, μιλάω Πολωνικά, Αγγλικά και Κροατικά (λόγω της φίλης του). Μιλάω μια χαρά δηλαδή με τον μασέρ και τον προπονητή. Με τους υπόλοιπους μιλάμε στα Αγγλικά. Ο κόσμος στην Κύπρο είναι πολύ καλός και ευγενικός. Το νιώθω αυτό σε κάθε μου βήμα στη χώρα. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επίσης είναι παντού. Θέλω να τους επιστρέψω αυτή την εκτίμηση στο γήπεδο”.

Πόσο καιρό θα είσαι στη Λευκωσία;
“Έχω συμβόλαιο για 2 χρόνια. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο έχουμε συνεχώς για στόχο. Έχουμε καλή ομάδα και καλό προσωπικό και τεχνικό τιμ, που μπορούν όλα να σου δώσουν το πρωτάθλημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεκινήσουμε τις νίκες, ο στόχος είναι ρεαλιστικός. Όταν δεν έχουμε ποδόσφαιρο ξεκουράζομαι με την Άνια. Δεν με ενδιαφέρουν πολύ οι εξόδοι, προτιμάω την ξεκούραση ή την παραλία”.

Θεωρείς πως έκανες βήμα πίσω;
“Ο Έλιο Πίντο ήρθε από την Κύπρο, όπως και ο Παϊσάο και τα πάνε μια χαρά. Άρα δεν θεωρώ πως αυτό είναι σωστό”.

Θα επιστρέψεις στην Πολωνία για να κλείσεις την καριέρα σου;
“Καριέρα μόνο ο Λεβαντόσκι κάνει. Όλα εξαρτώνται σε τι προτάσεις θα έχω. Για την ώρα είμαι Λευκωσία. Στην Κύπρο υπάρχει κρίση”.

Πως είναι τα πράγματα στην ΟΜΟΝΟΙΑ;
“Πλέον δεν υπάρχουν συμβόλαια των 700 χιλιάδων. Η κρίση δεν φαίνεται τόσο γιατί ο κόσμος κυκλοφορεί και χαμογελά. Είναι πολύ φιλικοί παρά τις δυσκολίες. Όσον αφορά τις πληρωμές στην ΟΜΟΝΟΙΑ… οι τζέντλεμαν δεν μιλάνε για τα οικονομικά. Δεν είναι το χρήμα το παν στη ζωή…”

Για το σημερινό αγώνα της Λέγια με τον Απόλλωνα είπε:
“Απόψε η Λέγια παίζει με τον Απόλλων. Χάσαμε από αυτή την ομάδα. Είναι μια δυνατή ομάδα και δεν πρέπει να τους υποτιμήσουν. Σαγκόι, Άμπραχαμ και Παπουλής είναι καλοί παίκτες. Θα παρακολουθήσω τον αγώνα”.

Πως είναι ο καιρός στην Κύπρο;
“Στην Λευκωσία 33 βαθμούς και Βρότσουαβ 8… Όμως είναι το ίδιο για μένα γιατί βλέπω το ποδόσφαιρο, όχι τον καιρό”.