Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε


Μια αποτελεσματική ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο ημίχρονο, φιλοδώρησε την Δόξα με 4 τέρματα και έφτασε άνετα στη νίκη. Οι πράσινοι του Σαβέφσκι σοβαροί από το πρώτο λεπτό, έπαιξαν ακριβώς όπως πρέπει να παίζουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Καθάρισαν το ματς, έκαναν συντήρηση, έβαλαν στο χαλαρό άλλα 2 γκολ και πήραν χωρίς πολλά πολλά το ζητούμενο.

Α’ ημίχρονο

Σοβαρή από το πρώτο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ και με εξαίρεση ένα μέτριο 15λεπτο μετά, ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Μόλις στο 2′ ο Γιώργος Εφραίμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από πάσα του Μαργκάσα και πλάσαρε εύστοχα τον Κίγκσον! Στο 7′ ο Γκικίεβτς κέρδισε τους πάντες στον αέρα και έβγαλε τον Ασσίς φάτσα με το γκολ, όμως ο Νούνο πλάσαρε άστοχα. Από το σημείο αυτό και μέχρι το 20′ η Δόξα ανέβηκε, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν μέτρια με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να πατήσει αρκετές φορές περιοχή, αν και δεν έκανε μεγάλη φάση. Στο 20′ Γκικίεβιτς και Ασσίς έπαιξαν ωραία το 1-2, όμως ο Κίγκσον πρόλαβε τον Πολωνό. Στο 30′ ήρθε το 2-0! Ο Μαργκάσα έδωσε στον Ασσίς πλάγια, ο Νούνο με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε 2 παίκτες και σούταρε συρτά και δυνατά νικώντας τον Κίγκσον.Η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως υπάρχει και ο Ζοσέ. Πρώτα απέκρουσε με άνεση 2 σουτ του Λόπο, ενώ στο 34′ έδειξε την κλάση του. Ο Φερναντές σέντραρε, η μπάλα κόντραρε στο Ζοάο Πάουλο και πήρε πορεία προς τα δίκτυα του Μορέιρα που έκανε αντίθετη κίνηση, Με φοβερά αντανακλαστικά όμως ο πορτιέρο μας έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ! Στην αμέσως επόμενη φάση, Γκικίεβιτς και Εφραίμ συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Γιώργος έφυγε με χώρο στην αιφνιδιασμό, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στο Σκέμπρι και 0-3 με εύστοχη πλάσα! Στο 40′ ο Κάρλος Μάρκες έπιασε φοβερό σουτ, ο Μορέιρα όμως απογειώθηκε ακούμπησε ελαφρά τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι! Οι πράσινοι τιμώρησαν ξανά τη Δόξα, αφού 2 λεπτά αργότερα, ο Σκέμπρι σκόραρε και πάλι! Ασσίστ από τον Ασσίς, ο Μαλτέζος σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων! Σκορ ημιχρόνου 0-4!

 

Β’ ημίχρονο

Έπαιξε όπως έπρεπε η ΟΜΟΝΟΙΑ και χωρίς πολλά πολλά, όχι μόνο διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα με άνεση, αλλά σκόραρε και πέμπτο και έκτο γκολ! Στο 48′ Ο Γκικίεβιτς με περισσή μαχητικότητα έκλεψε, πλάσαρε, στην γραμμή όμως απέκρουσε αμυντικός! Μετά από αυτό, οι δυο ομάδες έφτιαξαν κάποιες προϋποθέσεις, έκαναν κάποια σουτ, αλλά έλειπε η μεγάλη ευκαιρία. Μέχρι το 73 δηλαδή, όταν ο Λόπο έφυγε μόνος πλάγια, όμως ο Μορέιρα όμως ήταν έτοιμος. Στα τελευταία λεπτά, μπήκαν αλλαγή οι Αλίπιο και Τέιλορ και ήταν οι πρωταγωνιστές του φινάλε! Πρώτα στο 85′ ο Βραζιλιάνος βρήκε το Τέιλορ στη περιοχή, ο Αμερικανός χόρεψε 2 αμυντικούς και πλάσαρε εύστοχα τον Κίγκσον! Στο 89′ ο Αλίπιο έσπασε το οφσάιντ, έφυγε μόνος στην επίθεση και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Τέιλορ που προ κενής εστίας δεν αστόχησε! 6-0!

Συμπερασματικά

Όπως ακριβώς έπρεπε να παίξει. Όχι δεν έκρυψε τη μπάλα η ΟΜΟΝΟΙΑ, ούτε έκανε την τέλεια εμφάνιση. Διαχειρίστηκε όμως με άνεση το γρήγορο προβάδισμα, τελείωσε το παιχνίδι νωρίς και δεν χρειάστηκε να σκορσαριστεί. Μπράβο σε όλους, τώρα συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο την ανοδική πορεία!