Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θα εφαρμοστεί ο πειθαρχικός κανονισμός;

Θα εφαρμοστεί ο πειθαρχικός κανονισμός;

img_4097


Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις ποινές της δικαστικής επιτροπής και ειδικότερα αυτές που αφορούν τα ρατσιστικά σύμβολα. Διαβάστε την ανακοίνωση της ομάδας μας:

Τα ρατσιστικά σύμβολα κάνουν δυστυχώς κάθε βδομάδα την εμφάνισή τους στα γήπεδα μας και είναι φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Όπως έχουμε διαπιστώσει, σε κάποιες περιπτώσεις οι παρατηρητές κατάφεραν να εντοπίσουν την παρουσία τους στις εξέδρες και τα κατέγραψαν στις εκθέσεις τους. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό.

Η ποινή που προνοεί ο Πειθαρχικός Κανονισμός της ΚΟΠ σε αυτές της περιπτώσεις, όταν πρόκειται για επαναλαμβανόμενη πράξη από οπαδούς κάποιου σωματείου, είναι τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον €50,000 (άρθρο 11.1 του Πειθαρχικού κανονισμού).

Μένει να δούμε, εάν ο Πειθαρχικός Κανονισμός θα εφαρμοστεί ή αν θα προκύψει νέα αναστολή ή διαγραφή των όσων προβλέπουν οι κανονισμοί.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι σκέφτονται το καλό του ποδοσφαίρου μας, επιθυμούν τη διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης όλων των ομάδων, την απόδοση δικαιοσύνης και την αποκατάσταση – στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό – του περί δικαίου αισθήματος. Όπως εμείς την εισπράττουμε στην επαφή μας με φιλάθλους, η απαξίωση που νιώθει ο Κύπριος φίλαθλος για τους θεσμούς που κανονικά θα έπρεπε να τρέφει απεριόριστο σεβασμό, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν έχουμε ακόμη λάβει καμία απάντηση στην επιστολή μας, με την οποία ζητήσαμε ενημέρωση για το σκεπτικό και τους λόγους της απόφασης για αναστολή Πειθαρχικού Κανονισμού σε σχέση με ποινή κεκλεισμένων των θυρών που προβλεπόταν για ρίψη κροτίδων με εκτοξευτήρα.

Θεωρήσαμε ορθό να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για τα πιο πάνω, απαντώντας στα ερωτήματα τους, καθώς το σωματείο μας επιθυμεί κατά την φετινή περίοδο να επιμορφώνει το φίλαθλο κοινό για τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της ΚΟΠ. Ειδικά σε περιπτώσεις που επισύρουν τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών, ποινή η οποία έχει μέχρι στιγμής επιβληθεί στο σωματείο μας κατ’ επανάληψη και για τους λόγους που όλοι γνωρίζετε.