Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα δεδομένα για την εκλογική

Τα δεδομένα για την εκλογική

img_4639


Η αναβολή της ημερομηνίας της εκλογικής συνέλευσης, έδωσε παράταση στις προσπάθειες για δημιουργία συνδυασμών για να αναλάβουν την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και στην αγωνία του κόσμου. Πολλά λέγονται και γράφονται, κάποια βάσιμα, άλλα δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το βέβαιο είναι πως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου έχουν πολλά να ακούσουν τα αυτιά μας.

Πλήρης αλλαγή ή ανανέωση;

Ένα θέμα που συζητείται ανάμεσα στον κόσμο και το οποίο έθιξε και η ανακοίνωση των οργανωμένων, είναι πως οι εκλογές πρέπει να φέρουν πραγματική αλλαγή και όχι να γίνει ανακύκλωση προσώπων. Η άποψη και η λογική μας βρίσκει σύμφωνους, πρέπει στο σωματείο να μπει νέος αέρας, να μπουν νέες ιδέες, να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας. Ίσως στο τέλος να μην είναι αυτός ο τρόπος να βγούμε από το βούρκο, το βέβαιο όμως είναι πως ούτε να παραμείνει ως έχει η κατάσταση είναι τρόπος.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν κάποιες παράμετροι που χρήζουν διερεύνησης. Πρώτον, τι γίνεται με μέλη που έχουν πετύχει στη θέση που βρίσκονται; Για να μην ακουμπήσουμε θέματα όπως το οικονομικό ή το ποδοσφαιρικό, αναφέρουμε σαν παράδειγμα τον Αντώνη Ζυμαρά, που είχε εκλεγεί σαν ανεξάρτητος τις τελευταίες εκλογές και ηγείται του τμήματος φούτσαλ. Δεύτερον, είναι εφικτή η μετάβαση σε ένα συμβούλιο που δεν έχει κανένα παλιό μέλος και ως εκ τούτου καμία επαφή με το που βρισκόμαστε οικονομικά και με τις διάφορες σχετικές εκκρεμότητες; Θα χρειαστεί κάποια μέλη να παραμείνουν στο συμβούλιο ή η αλλαγή σκυτάλης μπορεί να γίνει εφικτή, αν για κάποια μεταβατική χρονική περίοδο τα άτομα που χειρίζονταν το θέμα κριτηρίων “δασκαλέψουν” τους καινούριους;

Τις απαντήσεις προφανώς δεν τις έχουμε, απλά βάζουμε τα θέματα προς συζήτηση στο τραπέζι. Το βέβαιο είναι πως ο κόσμος αντιμετωπίζει με προκατάληψη μέλη που μπήκαν με το Μιλτιάδη Νεοφύτου στο συμβούλιο.

Τα ονόματα που ακούγονται

Από όλα όσα ακούστηκαν, ο μοναδικός άνθρωπος που εκδήλωσε ανοικτά και φανερά την πρόθεση του είτε να ηγηθεί συνδυασμού, είτε να συμμετέχει σε τέτοιον, είναι ο Νίκος Χαραλάμπους. Ο τωρινός αντιπρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν κρύβει πως θέλει να  παραμείνει στο συμβούλιο και εργάζεται προς τη δημιουργία συνδυασμού. Θα βρει πάντως απέναντι του, ότι ήταν στο συμβούλιο του πρώην προέδρου της ομάδας από την πρώτη στιγμή, όπως και το επιχείρημα πως το σωματείο χρειάζεται ανανέωση.

Όσον αφορά την πρόθεση την οποία ανάφερε εμμέσως πλην σαφώς η ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 9 χθες, του Γενικού Γραμματέα της ομάδας Χριστόφορου Χριστοφή να κατέλθει με συνδυασμό, είναι μια πιθανή εξέλιξη. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι περιμένει προς το παρόν τις εξελίξεις, για να δει αν τελικά σχηματιστεί ικανός ενωτικός, συνδυασμός. Εάν δεν προκύψει κάτι τέτοιο, πιθανότατα τότε θα εντείνει τις διεργασίες για σχηματισμό δικού του.

Τέλος, σε ανύποπτο χρόνο, είχε γραφτεί για πρόθεση του Χριστάκη Τζιοβάννη να  ηγηθεί συνδυασμού. Η βουλευτική ιδιότητα του περιπλέκει τα πράγματα, τίποτα όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί.