Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χωρίς να κινδυνέψει, αλλά με το στανιό…

Χωρίς να κινδυνέψει, αλλά με το στανιό…


Μια νωθρή ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε μάλλον άνετα την Αλκή, χωρίς όμως να κερδίσει τις εντυπώσεις. Κόντρα σε μια πολύ αδύναμη ομάδα, οι πράσινοι δεν έδειξαν την απαιτούμενη ζωντάνια για να τελειώνουν εύκολα. Οι βαθμοί ήρθαν, η ομάδα συνεχίζει να προβληματίζει.

Α’ ημίχρονο

Επιβλήθηκε πλήρως η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο 45λεπτο, όμως η τεράστια κατοχή της ήταν την περισσότερη ώρα ανούσια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρότι κρατούσε συνεχώς την μπάλα και γυρόφερνε την περιοχή της Αλκής, δεν έφτιαξε πολλές φάσεις, ευτύχησε όμως να προηγείται με 0-1 στο ημίχρονο. Πρώτη σχετικά καλή φάση στο 7 όταν ο Μαργκάσα έκανε φάουλ, ο Γκικίεβιτς έπιασε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 16, ο Τέιλορ σέντραρε, ο Γκικίεβιτς έπιασε το πλασέ όμως ήταν χλιαρό και αποκρούστηκε εύκολα. Στο 26 ένα σουτ του Τέιλορ δεν ανησύχησε τον Στυλιανού, ενώ 5 λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση. Γκικίεβιτς και Μαργκάσα άλλαξαν όμορφα τη μπάλα, ο Ρενάτο έδωσε στον Εφραίμ που μέσα από τη περιοχή σούταρε, με τον Στυλιανού να αποκρούει. Στο 32 ο Ασσίς εκτέλεσε φάουλ, ο Τέιλορ έπιασε τη κεφαλιά και ο Στυλιανού απέκρουσε εντυπωσιακά. Στην επαναφορά και πάλι ο Ασσίς σέντραρε, αυτή τη φορά ο Ζοάο Πάουλο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πήγε άουτ. Επόμενη φάση στο 37, με ένα σουτ του Μαργκάσα να φεύγει άουτ. Με την εκπνοή τελικά το σκορ άνοιξε. Ο Μαργκάσα εκτέλεσε φάου και ο Ζοάο Πάουλο με πολύ δυνατή κεφαλιά, έκανε το 0-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

 

B’ ημίχρονο

Τα ίδια ακριβώς πράγματα. Μια ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να κυκλοφορεί τη μπάλα μάλλον ανούσια, με μόνη διαφορά, ότι η Αλκή έκανε και 1-2 φορές αισθητή την παρουσία της. Μόλις στο 46′ πάντως, ο Μαργκάσα έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Εφραίμ, ο αρχηγός μπήκε στη περιοχή, το σουτ του όμως πέρασε άουτ. Στο 52′ και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ζοάο Πάουλο να δίνει στον Ασσίς, ο Πορτογάλος όμως σούταρε άσχημα άουτ. Στο 57 η Αλκή βγήκε για πρώτη φορά απειλητικά με το Μάριο Δημητρίου να σουτάρει μέσα από την περιοχή μπου μετράει, δεν θας, λίγο άουτ. 2 λεπτά αργότερα, ο Κυριάκου σέντραρε, ο Γκικίεβιτς έπιασε κεφαλιά, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Από το σημείο αυτό και μετά, το απόλυτο τίποτα μέχρι το 90 όταν η Αλκή προσπάθησε να βάλει πίεση, χωρίς να πετύχει τίποτα ιδιαίτερο

Συμπερασματικά

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ουσία είναι που μετράει, αλλά δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε. Ένα ματς που έπρεπε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες, τελείωσε στο 0-1 με το στανιό. Περιμέναμε να δούμε περισσότερη διάθεση από τους παίκτες μας να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που δημιούργησαν με την παρουσία τους στα προηγούμενα ματς, αλλά μάταια. Δεν θέλουμε να μπούμε στη ψυχολογία του “πάλι καλά”, θέλουμε να δούμε την ομάδα να ανεβαίνει.