Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Αναίρεσα την απόφασή μου γιατί έβλεπα… χάος”

“Αναίρεσα την απόφασή μου γιατί έβλεπα… χάος”

img_7208


Για την απόφαση του να συνεχίσει στην προεδρία του συλλόγου μέχρι τον Μάιο (εάν το εγκρίνουν τα μέλη) μίλησε στο ραδιόφωνο του Άστρα ο Στέλιος Μυλωνάς. Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χαρακτήρισε κατάλληλο άτομο τον Λώρη Κυριάκου για τη θέση του προέδρου. Αναλυτικά:

Για τη Συνέλευση: «Είναι μια σημαντική Γενική Συνέλευση στην οποία καλούμε όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν και να δώσουν το μήνυμα ότι ενδιαφέρονται για τα τεκτενόμενα και αν είναι δυνατόν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα διοίκηση. Δεν πρέπει να έχουμε διαφωνίες, αλλά υπάρχουν. Ο κάθε οργανωμένος ή μεμονωμένος Ομονοιάτης έχει δικαίωμα στην άποψή τους και σε καλόπιστη κριτική. Όμως, άλλο να κρίνεις καλόπιστα και άλλο κακόπιστα. Εμείς καλούμε όλους να ενωθούμε και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της Ομόνοιας, έναντι αυτών που προσπαθούν για τον δικό τους λόγο, και δεν αναφέρομαι στους οργανωμένους, για να ικανοποιηθεί το εγώ τους, για να βλάψουν το σωματείο μας. Στη σημερινή εποχή το πρόβλημα είναι ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός».

Για το διάστημα για το οποίο θέλει να κριθεί το έργο του: «Στην προεδρία του σωματείου είμαι 14 μήνες. Θέλω να με κρίνουν σε αυτό το διάστημα. Το θέμα της προηγούμενης θητείας μας έχει ειπωθεί πολλές φορές. Είχαμε αποτύχει. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δείγμα γραφής 14 μηνών, να μας κρίνουν για αυτό. Κάθε φορά που κάποιος κρίνει ότι δεν είναι εντάξει να λασπολογούνται κάποιοι άνθρωποι; Το βήμα για να εκφραστούν οι διαφωνίες είναι η Γ.Σ. Μπορεί στη Συνέλευση να μας κρίνει, να μας ψηφίσει ή να μας καταψηφίσει και να πάμε σπίτι μας. Μέχρι εδώ όμως. Από κει και πέρα δε χρειάζονται άλλες ενέργειες».

Για τη Διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου, τη συμμετοχή ατόμων του υφιστάμενου Δ.Σ. στην τότε διοίκηση και τη διαχείρηση του δικού του συμβουλίου: «Ο πρώην πρόεδρος, Μιλτιάδης Νεοφύτου, έχει εκλεγεί τρεις συνεχόμενες φορές. Τα μέλη των ψήφισαν. Στην τελευταία Γ.Σ. το χρέος ήταν 26 εκ. ευρώ. Όταν είχαμε αναλάβει ήταν υπολογισμένο στα 32. Τώρα το χρέος είναι στα 14.5. Το καλοκαίρι υπολογίζουμε να πάει στα 14. Ήταν ένα διοικητικό μοντέλο του ενός ατόμου. Αυτό είχε ψηφίσει η Γ.Σ. Την πρώτη φορά μπορεί να μην ήταν αντιληπτό, τη δεύτερη και την τρίτη ήταν σαφές. Αυτό το μοντέλο ήταν λανθασμένο εκ των υστέρων και το ξέραμε από προηγουμένως. Έχουμε όλοι ευθύνη γιατί ο κ. Νεοφύτου ήταν δημοκρατικά εκλελεγμένος. Όντως κάναμε λάθη και δε μπορώ να το κρύψω. Εγώ αναγκάστηκα να γίνω πρόεδρος και δεν ήταν επιθυμία μου λόγω των συνθηκών, γιατί δεν υπήρχε άλλος. Αν υπήρχε άλλος τότε ή ενδιάμεσα σας λέω ξεκάθαρα ότι θα του παρέδιδα τη σκυτάλη. Αν δεν παίρναμε αυτή την απόφαση, η οποία με αυτοαναίρεσε για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήμουν στο δίλημμα ή να φύγω και να αφήσω πίσω μου χάος, ή να σωθεί η Ομόνοια και να στηρίξω τη δύσκολη προσπάθεια. Την απόφαση την πήρα όταν συνεδριάσαμε με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.».

Για τους λόγους που αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι τον Μάη: «Ένας από τους κυριότερους λόγους που αναίρεσα την απόφασή μου ήταν γιατί έβλεπα το χάος. Οι περισσότεροι συνεργάτες μου δεν δέχτηκαν την παραίτησή μου. Ο άλλος ήταν ο κόσμος. Μου έστειλαν δεν ξέρω πόσα μηνύματα και μαζί με τα προηγούμενα με έκαναν να αλλάξω απόφαση και να παραμείνω μέχρι τον Μάη. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα άποψης. Υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι που δημιουργούν προβλήματα εντός και εκτός γηπέδων. Πρέπει να τους βρούμε και σε συνεργασία με τους οργανωμένους να τους απομονώσουμε».

Για την επιθυμία κάποιων να αποχωρήσουν όσοι είχαν σχέση με τη διοίκηση Νεοφύτου: «Επί Μιλτιάδη Νεοφύτου δεν είχαν πει για όλους ότι πρέπει να αποχωρήσουν. Όταν αναλάβαμε και στην πορεία, είχαν πει ότι κάποιοι πρέπει να αποχωρήσουν. Δεν είχαν πει για μένα γιατί έτσι είχαν κρίνει. Το παράξενο είναι ότι δεν είχαν επιχειρήματα. Ποιος λέει ότι επειδή υπηρέτησαν επί Μιλτιάδη Νεοφύτου πρέπει να φύγουν; Κάποιοι πρέπει να μείνουν για να δώσουν συνέχεια. Δικαιούνται να έχουν την άποψή τους μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια. Αν αγαπούμε την Ομόνοια και την έχουμε πέραν από τον εαυτό μας πρέπει να κάτσουμε κάτω και να τα βρούμε. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που να υποσκάπτουν το οικοδόμημα της Ομόνοιας. Όλα πρέπει να γίνουν δημοκρατικά, όπως επιβάλλει η ιστορία μας».

Για τις κατηγορίες ότι ο προγραμματισμός γινόταν από μέλη της διοίκησης: «Όταν έχεις προϋπολογισμό γύρω στα 5.5 εκ. και είναι πολύ πιο κάτω από τις προηγούμενες χρονιές και έχει ένα ρόστερ με μπάτζετ γύρω στα 2.8 εκ. δε μπορείς να συμπληρώσεις τέσσερις φορές το κόστος από άλλες ομάδες. Όλα αυτά είναι λάθη. Ο κάθε ένας λέει μια κουβέντα, αναγάγεται σε θέμα και μέσω του διαδυκτίου γίνεται άποψη. Ποτέ δε διασταυρώνουμε τις πληροφορίες. Όσον αφορά τους παίκτες, τους έχει διαλέξει όλους το τεχνικό τιμ. Η διοίκηση έφερε κάποιους νεαρούς, τους οποίους ενέκρινε η τεχνική ηγεσία και παρέμειναν».

Για το αν θα ανακαλέσει την απόφασή του ξανά και αποφασίσει να συνεχίσει και μετά τον Μάη εφόσον η ομάδα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα: «Δεν είναι θέμα πορείας της ομάδας. Ελπίζουμε να βρεθεί ο κατάλληλος. Είχε βρεθεί ο κατάλληλος, ήταν ο Λώρης Κυριάκου. Είχε τα προσόντα να το κάνει και βρήκε ανθρώπους να τον στηρίξουν οικονομικά. Εμείς οι ίδιοι τον λοιδωρήσαμε, τον κατηγορήσαμε ότι είναι εντεταλμένος από το ΑΚΕΛ και δεν τον αφήσαμε να προχωρήσει παρακάτω».

Τις κατηγορίες ότι η παραμονή της διοίκησης είναι αντικαταστατική: «Πήραμε νομικές γνωματεύσεις και όλες συμφωνούσαν ότι για οποιοδήποτε κενό στο καταστατικό του σωματείου πρέπει να καταφύγουμε σε Γ.Σ. Είναι το ανώτατο όργανο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το συμβούλιο δεν δικαιούται να αποφασίσει για κάτι το οποίο δεν προνοεί το καταστατικό. Αντικαταστατικό θα ήταν να παίρναμε απόφαση από μόνοι μας».