Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σκοτώνει τα ματς από νωρίς

Σκοτώνει τα ματς από νωρίς

img_7755


Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με μεγάλο σκορ Δόξα, Σαλαμίνα και Κούκλια με τα 3 παιχνίδια να έχουν ένα κοινό στοιχείο: τελείωσαν από νωρίς. Και στα 3 μέχρι το 15 η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε διαφορά δύο τερμάτων από τον αντίπαλο και στη συνέχεια απλά διαχειρίστηκε το προβάδισμα με σωστό τρόπο.

Πριν από την…τριλογία, οι πράσινοι είτε έχαναν βαθμούς, είτε καρδιοκτυπούσαν (βλέπε Αλκή και ΑΕΚ) ακριβώς γιατί δεν έδειχναν την ίδια αποτελεσματικότητα στα πρώτα στάδια του αγώνα. Όταν σκοράρεις γρήγορα, η τακτική του αντιπάλου πάει στον κάλαθο των αχρήστων, αναγκάζεται να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του που δεν είναι άλλη από την κλειστή συμπαγή άμυνα και σου δίνει χώρο. Ε, όταν βρουν χώρους παίκτες σαν τον Ασσίς, τον Εφραίμ και το Σκέμπρι, σπάνε κόκαλα.

Το ζητούμενο είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ να συνεχίσει το ίδιο. Ακολουθεί ο Άρης, όμως μετά έρχονται και πιο δύσκολα ματς. Οι πράσινοι πρέπει να συνεχίσουν ο ίδιο αποτελεσματικά να φέρνουν τα παιχνίδια στα μέτρα τους. Να απλοποιούν τα πράγματα για τον εαυτό τους και να επιβάλλουν τις συνθήκες στο παιχνίδι που θέλουν οι ίδιοι.