Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τρέχα γύρευε αν έφευγε ο Τόνι

Τρέχα γύρευε αν έφευγε ο Τόνι

toni-efraim


Της Άντριας Χήρα, balla.com.cy

Θα έψαχναν γωνιά να κρυφτούν όσοι τότε κατηγόρησαν τον Τόνι για τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας με το ξεκίνημα της σεζόν, άτομα που έθεσαν στο σκαμνί την απομάκρυνση του Σκοπιανού τεχνικού.

Ο Τόνι σιγά-σιγά με τη βοήθεια εσωτερικών αλλά και εξωαγωνιστικών παραγόντων, βρήκε τα πόδια του στον πάγκο της Ομόνοιας, οδηγώντας την ομάδα από επιτυχία σε επιτυχία. Ναι είναι άδικο μια τέτοια Ομόνοια όπως αυτή που τώρα μας παρουσιάζεται να μην έχει πάρει άλλο ντέρμπι, πέραν από αυτό με την ΑΕΚ, ο δρόμος όμως είναι μακρύς και κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται ούτε από την 10η ούτε από την 11η αγωνιστική.

Σκέφτεστε τι θα γινόταν αν τελικά απομακρυνόταν ο Σαβέβσκι από τον πάγκο των «πρασίνων»; Πέραν του ότι θα χανόταν έδαφος και πολύτιμος χρόνος για το νέο προπονητή, θα καθυστερούσε να έρθει και η χημεία του με τους παίκτες.

Σίγουρα ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει μόνο νίκες, αλλά στο τέλος θέλει να πανηγυρίσει το προσεχή Μάιο ένα πρωτάθλημα, και με συγκέντρωση και πίστη όλα μπορούν να γίνουν. Αν θυμάστε οι φίλαθλοι της Ομόνοιας ήταν αυτοί που περισσότερο επηρέασαν την απόφαση για μη απομάκρυνση του Τόνι από την ομάδα, αφού δεν θεωρούσαν ως μοναδικό υπεύθυνο για το κακό ξεκίνημα τον προπονητή αλλά πίστευαν ότι μερίδιο ευθύνης αναλογούσε και σε διοίκηση και παίκτες.

Κρατά πάντα χαμηλούς τόνους
Είτε ρίχνει εξάρα, είτε τεσσάρα, είτε τριάρα, το σκηνικό για το Τόνι είναι πάντα το ίδιο. Βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, αναλύει τον αντίπαλο και σίγουρα τώρα θα εκμεταλλευτεί και το διάστημα της διακοπής για να δουλέψει εκεί που υστερεί η ομάδα… Τον απασχολούν μόνοι οι τρεις βαθμοί σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση, και όχι την έκταση του σκορ που θα πάρει σε κάθε αγώνα. Προσγειώνοντας τους πάντες, κρατώντας πάντα χαμηλούς τους τόνους στην ομάδα, δεν θέλει να επευφημεί πότε τους ποδοσφαιριστές του ξεχωριστά, αλλά να τους κρίνει ως σύνολο. Αυτό κυρίως είναι συχνό φαινόμενο που παρατηρήσαμε στον Σκοπιανό τεχνικό, αφού όποτε ρωτηθεί για κάποιο ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, διστάζει και δεν θέλει να απαντήσει, για να μην αδικήσει κάποιον από τους συμπαίκτες του.

Ένα είναι το σημαντικό τώρα ότι: Ότι ο Τόνι δικαιώνεται αγώνα με αγώνα, δουλεύει σκληρά με την ομάδα, και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα αποτελέσματα και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Αλίμονο σε αυτούς που επέμεναν την απομάκρυνση του Τόνι Σαβέβσκι… Ήθελε χρόνο η ομάδα και αυτό φάνηκε!