Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανακοίνωση ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας-Αμμοχώστου

Ανακοίνωση ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας-Αμμοχώστου

dasaki


Προφανώς σε ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια διοικείται και κατακλύζεται από μέτριους το να προσπαθείς με λογικά επιχειρήματα και παράθεση γεγονότων να αποδείξεις το αυτονόητο είναι απλά χάσιμο χρόνου. Δεν περιμένουμε και ούτε έχουμε την ανάγκη κανενός καθοδηγούμενου, δήθεν αντικειμενικού, δημοσιογράφου, ούτε και κανενός, περιορισμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων, αρμοδίου να αναγνωρίσει την αδικία που έλαβε χώρα την Κυριακή στο παιχνίδι της ομάδας μας. Είναι άλλωστε πασιφανές ότι ένας διαιτητής που σε 4 χρόνια καριέρας βρέθηκε να σφυρίζει στην πρώτη κατηγορία είναι λαβράκι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για αυτούς που τον προωθούν.

Σαν οργανωμένο σύνολο προσπαθούσαμε ανέκαθεν να εμφυσήσουμε στα μέλη μας την έννοια του Fair Play, αλλά και του σεβασμού στον αντίπαλο όσο και στο άθλημα γενικότερα. Δυστυχώς η πλειοψηφία των αποτελούντων το Κυπριακό Ποδόσφαιρο δεν είναι εξοικειωμένοι ή δεν θέλουν να είναι εξοικειωμένοι με τις πιο πάνω έννοιες και επομένως δεν αξίζουν ούτε του δικού μας σεβασμού. Τουλάχιστον τους παρακαλούμε όπως μειώσουν το ρυθμό της αναπόφευκτης καταστροφής του αθλήματος που τόσο αγαπάμε.

Επίσης, με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζουμε την αγανάκτηση, την οργή και τον θυμό μας για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ΓΣΠ και προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι από τούδε και στο εξής οι αντιδράσεις μας θα είναι ανάλογες των πράξεων που προσπαθούν να πλήξουν την αγαπημένη μας ομάδα. Καλούμε τον κόσμο μας να γίνει ασπίδα προστασίας του σωματείου μας, να παραμείνει συσπειρωμένος γύρω από την ομάδα και καθημερινά ο καθένας προσωπικά με τον δικό του τρόπο να στείλει σε όλους το μήνυμα ότι αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τυγχάνει σεβασμού ανάλογου του μεγέθους, του ονόματος και της ιστορίας της, αυτός ο σεβασμός θα κερδηθεί μονομερώς.

Περαιτέρω, το να μπούμε στη διαδικασία σχολιασμού της ανακοίνωσης του ΑΡΗ για το παιχνίδι είναι το λιγότερο υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας. Η μέχρι πρότινος συμπαθής ομάδα της Λεμεσού, για εμάς πλέον κέρδισε επάξια μια θέση στους εχθρούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αντιλαμβανόμαστε ότι το να κλέβεις βαθμό από τη ΟΜΟΝΟΙΑ στο ΓΣΠ είναι το όνειρο κάθε μικρής ομάδας, όμως αυτό δεν πρέπει να γίνεται δόλια και χρησιμοποιώντας ανέντιμες μεθόδους. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε από τώρα τον κόσμο της ομάδας μας  όπως στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με τον ΑΡΗ στο Τσίρειο στάδιο τηρήσει μαζική αποχή στέλνοντας έτσι ηχηρότατο μήνυμα σε κάθε ομάδα που περιμένει τα παιχνίδια με την ΟΜΟΝΟΙΑ για να ανασάνει οικονομικά. Για εμάς πλέον η οικονομική ενίσχυση οποιουδήποτε σωματείου θα είναι ανάλογη του σεβασμού που αυτό επιδεικνύει στην μεγαλύτερη ομάδα του τόπου.

Αναφορικά με τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ Πάνο Κωνσταντίνου παραπέμπουμε στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσής μας και στα όσα αναφέρονται σε αυτήν περί μετριότητας. Επίσης του ευχόμαστε όπως το ήθος του μην ακολουθήσει την φθίνουσα πορεία που έχει η ποδοσφαιρική του καριέρα τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, καλούμε τον κόσμο μας όπως την Κυριακή κατακλύσει το Δασάκι και καταστήσει σε όλους σαφές ότι οποιαδήποτε “ασέβεια” ή “ανθρώπινο λάθος” ενάντια στην ομάδα μας θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ